• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 24 Απριλίου 2026, 5:20
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Forbes: Ο πλούτος των Ρώσων δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 11% παρά τον πόλεμο και τις κυρώσεις

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
24 Απριλίου 2026
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι αύξησαν τον πλούτο τους κατά 11%, φτάνοντας στο επίπεδο ρεκόρ των 696,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τον τελευταίο χρόνο, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις αυστηρότερες δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ποτέ σε μια μεγάλη οικονομία, σύμφωνα με το Forbes Russia.

Οι πλουσιότεροι άνδρες της Ρωσίας συνδέονται όλοι με τα τεράστια αποθέματα φυσικών πόρων που η Ρωσία εξάγει στις παγκόσμιες αγορές εδώ και δεκαετίες – και ο πλούτος τους έχει αυξηθεί καθώς οι διαταραχές στις εμπορικές ροές έχουν αυξήσει τις τιμές των βασικών προϊόντων – αν και το Forbes σημείωσε ότι δεν υπήρχαν νέα ονόματα στην κορυφή της λίστας.

Το Forbes κατέταξε τον Alexei Mordashov, γενικό διευθυντή της επενδυτικής εταιρείας Severgroup, ως τον πλουσιότερο δισεκατομμυριούχο της Ρωσίας, με περιουσία 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένη κατά 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με την περσινή κατάταξη.

Ο Alexei Mordashov με τον Πούτιν

Ο Vladimir Potanin, επικεφαλής της Interros και παραγωγός μετάλλων Nornickel (GMKN.MM), με περιουσία 29,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατατάχθηκε από το Forbes ως ο δεύτερος πλουσιότερος στη Ρωσία.

Ο Vagit Alekperov, πρώην επικεφαλής της Lukoil (LKOH.MM), κατέλαβε την τρίτη θέση με περιουσία 29,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και ο Leonid Mikhelson, Διευθύνων Σύμβουλος της Novatek (NVTK.MM), και η οικογένειά του κατατάχθηκαν τέταρτες με περιουσία 28,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε το Forbes.

Όπως αναφέρει το Reuters, κάποτε θεωρούνταν μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, αλλά ο πλούτος των Ρώσων δισεκατομμυριούχων, πολλοί από τους οποίους δημιούργησαν τεράστιες περιουσίες στο χάος που ακολούθησε την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, είναι πλέον πολύ μικρότερος από αυτόν των κορυφαίων Αμερικανών τεχνολογικών γιγάντων.

Ο Έλον Μασκ ηγείται της παγκόσμιας λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους με περιουσία 839 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Λάρι Πέιτζ της Google κατατάσσεται δεύτερος με περιουσία 257 δισεκατομμυρίων δολαρίων.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Μεξικό: 27χρονη πρώην «βασίλισσα ομορφιάς» δολοφονήθηκε από την πεθερά της

Next Post

Βασιλειάδης στη Βουλή: Ζητώ άρση της ασυλίας μου

Next Post

Βασιλειάδης στη Βουλή: Ζητώ άρση της ασυλίας μου

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.