• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 14 Απριλίου 2026, 23:12
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Άγρια κόντρα Κωνσταντοπούλου-Κεραμέως στη Βουλή για τη «Βιολάντα»: «Ελεεινό υποκείμενο ο Γεωργιάδης»

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
14 Φεβρουαρίου 2026
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη Νίκη Κεραμέως για το τραγικό δυστύχημα στη «Βιολάντα», κατά διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «Εθνική Κοινωνική Συμφωνία για την ενίσχυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

Στην τραγωδία στο εργοστάσιο της «Βιολάντα» όπου έχασαν τη ζωή τους πέντε εργαζόμενες, αφιέρωσε την ομιλία της στη Βουλή, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας. «Δεν είπατε λέξη στην ομιλία σας», δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου, απευθυνόμενη στην υπουργό Εργασίας, λέγοντας ότι η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια.

Η κα Κωνσταντοπούλου είπε ότι κατά την άποψή της, «αυτό το τραγικό γεγονός, θα έπρεπε να έχει οδηγήσει, στο να μην προχωρήσετε με αυτό το νομοσχέδιο», γιατί, όπως εξήγησε, «είναι μεγάλη ειρωνεία και φοβερή αναλγησία την ώρα που αποκαλύπτεται ότι στις επιχειρήσεις που εσείς, η κυβέρνησή σας τις εμφανίζεται, σαν δήθεν υποδειγματικές, στις επιχειρήσεις αυτές, δεν πληρούνται οι στοιχειώδεις όροι ασφαλείας. Εργαζόμενοι και εργαζόμενες εκτέθηκαν επί μήνες στον κίνδυνο θανάτου και τελικώς βρήκαν τον θάνατο και ένα μήνα νωρίτερα σχολεία επισκέπτονταν την επιχείρηση αυτή, που η κυβέρνησή σας, και μετά την έκρηξη τη διαφήμισε σαν υποδειγματική».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε ότι «η πρώτη αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες αυτές έπρεπε να ζουν, δεύτερη αλήθεια ότι αφαιρέθηκε η ζωή τους, τρίτη αλήθεια ότι εκτέθηκαν σε κίνδυνο θανάτου από εκείνους που ήταν υποχρεωμένοι να μεριμνούν για τη ζωή τους, τέταρτη αλήθεια, ότι επί δύο μήνες παραπονιούνταν οι εργαζόμενοι για δυσοσμία στους χώρους εργασίας και δεν τους άκουγε κανείς, πέμπτη αλήθεια ότι όταν έγινε η έκρηξη, ο πρώτος που βγήκε να δώσει διαπιστευτήρια, ήταν ο προκάτοχος σας, αυτό το ελεεινό υποκείμενο ο Γεωργιάδης, που έχει διατελέσει και υπουργός Εργασίας…».

Η κ. Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Υγείας,  τον οποίο χαρακτήρισε «φερέφωνο» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κ. πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ανέφερε ότι «η κυβέρνηση επιμένει να λοιδορεί ή να αμφισβητεί τους ανθρώπους που καταγράφουν τα δυστυχήματα και επιμελούνται και κάνουν αυτά που δεν κάνει η πολιτεία, γιατί η πολιτεία κάνει κουτοπονηριές. Καταγράφει, δεν υπολογίζει τους ανασφάλιστους, τα ναυτικά ατυχήματα και δυστυχήματα…, δεν καταγράφει τα αγροτικά, τις αγροτικές εργασίες, δεν καταγράφει μια σειρά από δυστυχήματα και ατυχήματα που είναι κατάφορα και αναντίρρητα εργατικά και εργασιακά».

Τέλος έκανε λόγο για «φοβερή φαυλοκρατία, παρεοκρατία και κομματοκρατία» που έχει εγκαταστήσει η κυβέρνηση, την οποία επιχειρεί όπως είπε, να «καλλωπίσει και να περιτυλίξει σαν κάποια δήθεν αριστεία».

Κεραμέως: «Είναι άλλο ο σεβασμός στον ανθρώπινο πόνο, και άλλο η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου»

«Είναι άλλο ο σεβασμός στον ανθρώπινο πόνο, και άλλο η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου. Λυπάμαι διότι όλως τυχαίως οι αναφορές σας στο τραγικό δυστύχημα στη Βιολάντα σταμάτησαν τη στιγμή που έφυγαν οι μαθητές από τα θεωρεία της Βουλής. Είναι ντροπή. Είναι ντροπή μόνο και μόνο να δημιουργείτε εντυπώσεις. Έχω κάνει εκτενέστατες αναφορές για την υπόθεση και γνωρίζετε ότι η Δικαιοσύνη διεξάγει έρευνα. Είναι ανεπίτρεπτο να αναφέρεστε σε συναδέλφους βουλευτές με αυτόν τον τρόπο. Πόσω μάλλον όταν δεν είναι καν παρόντες. Αν ο Γεωργιάδης ήταν εδώ θα σας απαντούσε με πολύ πειστικό τρόπο και καταλυτικό τρόπο. Ας δείξουμε ένα επίπεδο πολιτικού πολιτισμού. Το ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους φαίνεται στην πράξη. Φέραμε διάταξη για τον συντονιστή ασφάλειας στα μεγάλα έργα για την προστασία των εργαζομένων και εσείς ψηφίσατε όχι» απάντησε η Νίκης Κεραμέως.

Κωνσταντοπούλου: Τρίζει η καρέκλα σας, και ανάμεσα στην καρέκλα και την ευπρέπεια, προτιμάτε την καρέκλα

«Σας εκφράζω τη μεγάλη μου απογοήτευση που διολισθήσατε στην κατάντια να υπερασπίζεστε τον Γεωργιάδη και να λέτε ότι τον κατηγορώ ενώ απουσιάζει. Τον καημένο συνάδελφό σας. Σας αφήνω να τον υπερασπίζεστε μαζί με τον φραπέ και τον Μαγειρία. Με συκοφαντήσατε αλλά δεν θα σας ζητήσω να ανακαλέσετε, διότι ο στυγνός συκοφάντης που βλέπει να τρίζει η καρέκλα σας, και ανάμεσα στην καρέκλα και την ευπρέπεια, εσείς προτιμάτε την καρέκλα. Είπατε ένα στυγνό ψεύδος. Ότι σταμάτησα να μιλώ για τη Βιολάντα όταν έφυγε το σχολείο. Δεν καταλάβατε ότι μίλησα για τις εργαζόμενες από την αρχή έως το τέλος. Σας διέφυγε. Δεν ντρέπεστε να λέτε ότι το κάνουμε για τις εντυπώσεις; Καρεκλοκένταυροι βιδωμένοι στις καρέκλες σας. Κι άλλοι προσβάλλονται από τη νόσο της καρέκλας. Μεταδοτική και ανίατη ασθένεια. Χαμηλού επιπέδου η παρέμβασή σας. Εκλεγμένοι συγγενείς θυμάτων υπάρχουν στη δική σας παράταξη. Και πάνω σε ένα θύμα τρομοκρατίας, του Παύλου Μπακογιάννη. Έχουν χτιστεί πολλές πολιτικές καριέρες», απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Παρέμβαση Λαζαρίδη και νέα απάντηση Κωνσταντοπούλου

Τα λεγόμενα της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας προκάλεσαν την αντίδραση του Μακάριου Λαζαρίδη. «Η κα Κωνσταντοπούλου στον οίστρο της να χρεώσει στην κυβέρνηση ζητήματα με την απώλεια των γυναικών αυτών έφτασε στο σημείο να εξισώσει τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, από τους τρομοκράτες της 17 Ν με το εργατικό δυστύχημα. Το καταδικάζω».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου ανταπάντησε, λέγοντας ότι είναι «κατάντια κ. Κεραμέως να χρησιμοποιείτε τον Λαζαρίδη ως μαξιλάρι. Θα έπρεπε να απαντήσετε ευθέως σε όσα ειπώθηκαν και όχι να χρησιμοποιείτε αυτό το ακροδεξιό υπόλειμμα».





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Ολοκληρώθηκε η άτυπη Σύνοδος Κορυφής για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας

Next Post

ΗΠΑ: Σύγκρουση πλοίων της αμερικανικής αρμάδας στην Καραϊβική

Next Post

ΗΠΑ: Σύγκρουση πλοίων της αμερικανικής αρμάδας στην Καραϊβική

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.