Αδαμοπούλου (ΜέΡΑ 25): Η κυβέρνηση έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια | ενότητες, πολιτική


Ευθύνες για τη δραματική εκτόξευση των κρουσμάτων και των θανάτων, για την άνιση μάχη που δίνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές, επέρριψε στην κυβέρνηση η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Αγγελική Αδαμοπούλου, η οποία απηύθυνε έκκληση για τη στήριξη του ΕΣΥ.

Η κ. Αδαμοπούλου αναφέρθηκε στο τροχαίο που έλαβε χώρα έξω από τη Βουλή και επανέλαβε ότι πρέπει να τεθούν στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών όλα τα στοιχεία για τις συνθήκες του δυστυχήματος, σημειώνοντας πως στην υπόθεση έγιναν αλλεπάλληλα ατοπήματα, εκ μέρους της κυβέρνησης.

Για τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, απευθύνθηκε στους παριστάμενους υπουργούς και τους ζήτησε να απαντήσουν εάν νιώθουν ευχαριστημένοι για τα περιστατικά απάνθρωπης μεταχείρισης στη ΓΑΔΑ και τα περιστατικά αστυνομικής βίας, την ώρα που ο κ. Χρυσοχοϊδης προσπαθεί να τα συγκαλύψει και να αποποιηθεί της ευθύνης του. «Υπάρχει μεγάλο έλλειμμα εκπαίδευσης, χρειάζεται εκδημοκρατισμός στην αστυνομία και η πολιτική ηγεσία έρχεται να υποστηρίξει αυτές τις συμπεριφορές. Υπάρχουν πάρα πολλά βίντεο στο διαδίκτυο και διαψεύδουν τις μονταζιέρες της παραπληροφόρησης. Έχετε πάρει διαζύγιο με την αλήθεια και καταγγέλλετε την αντιπολίτευση όταν εσείς προσπαθείτε να διχάσετε την κοινωνία», τόνισε η κ. Αδαμοπούλου και υπογράμμισε ότι σήμερα ο πολίτης, βλέποντας όσα έγιναν με το τροχαίο έξω από τη Βουλή, αναρωτιέται πως εάν αυτά γίνονται μπροστά στις κάμερες, τι μπορεί να συμβαίνει πίσω από τις κάμερες.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε στα κλειστά δικαστήρια και στην κατάσταση αναγκαστικής αργίας, στην οποία έχει βρεθεί ο νομικός κόσμος, που έφτασε στα όρια της εξάντλησης και πλέον ζητάει παραιτήσεις. Για τους περιορισμούς, δε, στην έκταση των δικογράφων στο ΣτΕ, επεσήμανε ότι συνιστά εμπαιγμό στον χειμαζόμενο κλάδο των δικηγόρων. «Ήταν πολύ λάθος επιλογή του πρωθυπουργού να μπείτε σε αυτό το υπουργείο. Μπορεί σαν γιατρός να είστε άριστος αλλά όση σχέση έχω εγώ με την ιατρική, άλλη τόση σχέση έχετε εσείς με τη νομική επιστήμη και τα προβλήματα του χώρου», είπε η βουλευτής του ΜέΡΑ25, απευθυνόμενη στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα και προειδοποίησε πως σήμερα η κυβέρνηση ανοίγει μία «κερκόπορτα» για την εφαρμογή αντίστοιχων περιορισμών και σε άλλες δικαστικές λειτουργίες.





Πηγή

www.real.gr

Next Post