• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2026, 2:10
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Ανδρουλάκης από το Καστελλόριζο: «Αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο»

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
10 Οκτωβρίου 2026
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας έστειλε πριν από λίγο από το Καστελλόριζο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στο ακριτικό νησί.

Με φόντο το ανατολικότερο άκρο της ελληνικής επικράτειας, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι η εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο αμφισβήτησης, καθώς θεμελιώνονται στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

«Στεκόμαστε στο ανατολικότερο άκρο της χώρας. Από εδώ λοιπόν που ξεκινά η πατρίδα μας, στέλνουμε ένα καθαρό μήνυμα. Η εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο είναι ισχυρά και αδιαπραγμάτευτα, γιατί στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας και σε κανόνες χωρίς εξαιρέσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε παράλληλα στον αναθεωρητισμό και στις αμφισβητήσεις που διατυπώνονται σε βάρος των δικαιωμάτων της Ελλάδας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην προστασία των θαλασσών και των κρίσιμων ενεργειακών υποδομών.

«Στεκόμαστε απέναντι στον αναθεωρητισμό», τόνισε, προσθέτοντας ότι «κανένα δήθεν ευαίσθητο ζήτημα τρίτης χώρας δεν μπορεί να δικαιολογεί παράνομες και προκλητικές ενέργειες».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι η επιδίωξη σχέσεων καλής γειτονίας με την Τουρκία πρέπει να στηρίζεται σε σταθερές αρχές και όχι σε συγκυριακές συνθήκες.

«Εργαζόμαστε για καλές σχέσεις γειτονίας με την Τουρκία, αλλά αυτές δεν θα εξαρτώνται από τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες, αλλά μόνο από ένα πράγμα: τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο από όλους», επισήμανε.

Η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη έγινε κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στο Καστελλόριζο, όπου βρίσκεται συνοδευόμενος από τον βουλευτή Δωδεκανήσου Γιώργο Νικητιάδη και κομματικά στελέχη. Το πρόγραμμα της περιοδείας του περιλαμβάνει επισκέψεις σε βασικές δομές του νησιού, ενώ αύριο, Σάββατο 10 Οκτωβρίου, πρόκειται να συναντηθεί με τον δήμαρχο Μεγίστης Νικόλαο Ασβέστη και τους αντιδημάρχους.





Πηγή

www.real.gr

Previous Post

Νέες καταγγελίες για τον Φ. Καμπούρη: Απλήρωτα προσωπικό και εισφορές, πλασματικές δηλώσεις και μεγάλη ζωή – ΒΙΝΤΕΟ

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.