Απατζίδη για ν/σ «Δουλειές ξανά»: Άμεση απόσυρση και αποπομπή του υπουργού Ανεργίας | ενότητες, πολιτική


Η κυβέρνηση, αφού επιδόθηκε στο “μαγείρεμα” της ανεργίας μαζί με την ΕΛΣΤΑΤ της τρόικας, τώρα επιτίθεται στους ανέργους και διαλύει τον ΟΑΕΔ», όπως καταγγέλλει το ΜέΡΑ25 για το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά». 

Στο κλίμα αυτό, η ειδική αγορήτρια του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη έχει καταγγείλει ότι «με το σχέδιο νόμου του κ. Χατζηδάκη για τον ΟΑΕΔ, η Μητσοτάκης Α.Ε. αφού πρώτα επιδόθηκε στο “μαγείρεμα” της ανεργίας με την ΕΛΣΤΑΤ της τρόικας, τώρα επιτίθεται στους ανέργους, διαλύει τον ΟΑΕΔ και μετατρέπει την εργασία, από ευθύνη του κράτους, όπως απορρέει από το ίδιο το Σύνταγμα, σε ατομική ευθύνη, σε ευθύνη του ίδιου του ανέργου».

   Η βουλευτής έχει καταγγείλει πως με το ποινολόγιο που εισάγει η νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, οδηγούνται σε διαγραφή, από τα μητρώα του ΟΑΕΔ, οι άνεργοι, για χρονική περίοδο έως και δύο χρόνια. Η Μαρία Απατζίδη έχει υποστηρίξει, εξάλλου, ότι η μετατροπή του ΟΑΕΔ σε ΔΥΠΑ, δηλαδή η μετατροπή από Οργανισμό σε Υπηρεσία, δεν είναι συμβολική ούτε τυχαία, σηματοδοτεί την αλλαγή προτεραιοτήτων, αφού αντί να αποτελεί φορέα στήριξης των ανέργων, μεταλλάσσεται σε μηχανισμό ελέγχου και καταστολής των ανέργων. Την ίδια ώρα, όπως έχει πει, δίνονται υπερεξουσίες στον διοικητή και προβλέπεται νέα σύνθεση του ΔΣ, με προφανή στόχο τον απρόσκοπτο έλεγχο από πλευράς κυβέρνησης (από 16μελές του ΟΑΕΔ σε 11μελές στη ΔΥΠΑ, με τις 3 από τις 5 θέσεις μελών που χάνονται να είναι αυτές που καλύπτονταν από εκπροσώπους εργαζομένων). Η βουλευτής, έχει χαρακτηρίσει μείζον και το ζήτημα που αφορά τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση, κάνοντας λόγο για νέα προσπάθεια ιδιωτικοποίησης αυτού του τομέα και μεταβίβαση της ευθύνης, από τον ΟΑΕΔ στα ΚΕΚ και ΙΕΚ.

    «Το νομοσχέδιο είναι εκτρωματικό νομοσχέδιο, δεν επιδέχεται διορθώσεις ή βελτιώσεις κι επομένως η μόνη λύση είναι η άμεση απόσυρσή του και η αποπομπή του εν λόγω Υπουργού Ανεργίας», έχει δηλώσει η Μαρία Απατζίδη και έχει κατηγορήσει τον υπουργό Εργασίας ότι επιχειρεί με περιπτωσιολογικές αναφορές, με εκστρατεία λάσπης, να «τσουβαλιάσει» τους χιλιάδες ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, τους εμφανίζει χαραμοφάηδες και τεμπέληδες. Ακόμη και η κατάρτιση, υπογράμμισε η βουλευτής του ΜέΡΑ25, μετατρέπεται σε μέσο για τη διαγραφή ανέργων. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ





Πηγή

www.real.gr

Next Post