Βορίδης: «Για να γίνουν εκλογές τον Απρίλιο, πρέπει να διαλυθεί η Βουλή τον Μάρτιο» | ενότητες, πολιτική


Προεκλογικό άρωμα είχε η συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών.

Ήδη η χώρα έχει μπει σε προεκλογική περίοδο και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης προχώρησε ένα βήμα παραπάνω στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ λέγοντας ότι: «Η διάλυση της Βουλής για να έχουμε εκλογές τον Απρίλιο πρέπει να γίνει αρχές με μέσα Μαρτίου», ενώ πρόσθεσε: «Οι πρώτες κάλπες θα κρίνουν την πρωτιά, την διαφορά και επομένως και τον πρώτο της δεύτερης κάλπης, αλλά και το πόσο κοντά θα βρίσκεσαι στην αυτοδυναμία».

Ερωτηθείς αν ο στόχος της αυτοδυναμίας οδηγήσει σε μια πολύμηνη διαδικασία που μπορεί να είναι βλαβερή για τη χώρα, ο κ. Βορίδης τόνισε πω:ς «δεν θα έχουμε πολύμηνη διαδικασία καθώς αν το πρώτο βράδυ των εκλογών ο Τσίπρας έχει ηττηθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηττηθεί, δεν μπορεί να κερδίσει πια στις δεύτερες εκλογές γιατί θα έχει καταρρεύσει η ιστορία της προοδευτικής διακυβέρνησης. Επομένως, δεν έχει πια κυβερνητική πρόταση. Κακά τα ψέματα, εκείνη τη χρονική στιγμή, εκείνο το βράδυ των πρώτων εκλογών, η μόνη κυβερνητική δύναμη, η μόνη πολιτική δύναμη με κυβερνητική πρόταση, θα είναι Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη», συμπλήρωσε.

Για το αν υπάρχει κυβερνητικός σχεδιασμός για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι δεν θέλει να σχολιάσει επί αυτού, ενώ παράλληλα απέκλεισε και το ενδεχόμενο να αλλάξει ο νόμος για την εκλογή βουλευτών Επικρατείας που προέρχονται από την ομογένεια λόγω της μικρής συμμετοχής.

 

Ρωτήθηκε και για τις υποθέσεις Πάτση και Χειμάρα και όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Το να ακούω τον ΣΥΡΙΖΑ να μου λέει για τα θέματα ηθικής τάξεως, εκεί πραγματικά νομίζω ξεπερνάμε τον εαυτό μας», σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο υπουργούς του στο Ειδικό Δικαστήριο που κατηγορούνται για κακουργήματα και τους έχει ακόμη μέλη του.

Στην επισήμανση ότι η εικόνα της ΝΔ με δύο στελέχη της εν ενεργεία βουλευτές να βρίσκονται «μπλεγμένοι με δουλειές με το Δημόσιο δεν είναι και η καλύτερη», ο κ. Βορίδης ανέφερε πως η μεγάλη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως «ο Μητσοτάκης τους αποπέμπει στο δευτερόλεπτο και ο Τσίπρας τους στηρίζει μέχρι την τελική τους καταδίκη ή εν πάση περιπτώσει απαλλαγή».

«Αυτή λοιπόν είναι η τεράστια διαφορά. Ο Μητσοτάκης δεν περίμενε ούτε την κρίση της επιτροπής πόθεν έσχες για τους δύο, ούτε το τι θα γίνουν στα δικαστήρια. Δεν περίμενε τίποτα. Είπε, ”εδώ υπάρχει μια εκκρεμότητα, εγώ θέλω να φύγετε από την κοινοβουλευτική ομάδα μέχρι να τελειώσει η εκκρεμότητα”. Αυτό είπε ο Μητσοτάκης. Ο Τσίπρας τι λέει; ”Συνεχίζω να σας στηρίζω ανυπερθέτως και ασταμάτητα, χωρίς καμία επιφύλαξη, την ώρα που το δικαστικό σώμα σας έχει κατηγορήσει για κατάχρηση εξουσίας, για παράβαση καθήκοντος, για βαρύτατα αδικήματα”»», τόνισε ο κ. Βορίδης.

Στην εκ νέου δε επισήμανση ότι υπάρχει και το «τεκμήριο αθωότητας», ο υπουργός Εσωτερικών διερωτήθηκε: «Α, το τεκμήριο αθωότητας υπάρχει μόνο για τον κ. Παππά και τον Παπαγελλόπουλο; Όχι για τον κ. Χειμάρα; Άρα θέλω να πω, δείτε την πολιτική διαφορά στάσεως. Και να σας θυμίσω αν μου επιτρέπετε – να μην πάμε στα βαριά που είναι του Παππά και του Παπαγγελόπουλου – να πάμε σε κάτι το οποίο είναι παραβιάσεις, ας το πω, άλλης τάξεως σαν αυτές του Χειμάρα. Στην περίπτωση του Φλαμπουράρη σας θυμίζω, τον θυμάστε τον έλεγχο; Ποια ήταν η στάση; ”Δεν έγινε και τίποτε”. Άρα λοιπόν τώρα, γι αυτό λέω εδώ, υπάρχει ένα χάος στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων. Στη στάση που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι σε αυτά, την απολύτως καθαρή και αυστηρή, και στην απολύτως ανεκτική και συμπεριληπτική αυτών των υποθέσεων από την πλευρά του Τσίπρα», κατέληξε ο κ. Βορίδης.





Πηγή

www.real.gr

Next Post