Βουλή-Χρ.Μπουκώρος: «Ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ μετέτρεψε τα απόρρητα στοιχεία σε δημοσιογραφική ύλη και λαϊκό ανάγνωσμα» | ενότητες, πολιτική


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ,  μιλώντας στην Ολομέλεια επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησε πως «τις τελευταίες ημέρες, έχουμε δει τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ να γίνεται σχεδόν τηλεστάρ».

«Τα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ περί Δικαιοσύνης δεν πείθουν κανέναν» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος μιλώντας στην Ολομέλεια επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παρατήρησε πως «τις τελευταίες ημέρες, έχουμε δει τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ να γίνεται σχεδόν τηλεστάρ». Υπογράμμισε ότι εάν και απαγορεύεται σε όλα τα κράτη η δημοσιοποίηση στοιχείων που τέθηκαν σε παρακολούθηση «αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρας είναι τα στοιχεία αυτά να γίνονται δημοσιογραφική ύλη και λαϊκό ανάγνωσμα». Σημείωσε ότι «οι Ανεξάρτητες Αρχές οφείλουν να είναι αντικειμενικές και στον δημόσιο λόγο τους ανέκφραστες ώστε να μην διακυβεύεται η αντικειμενικότητά τους, να μην παρεξηγούνται ή παρερμηνεύονται κατά το δοκούν τα όσα αναφέρουν» . Σε αντίθεση με αυτά που έχει κάνει ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ που στέλνει επιστολές και φακέλους με περαιτέρω στοιχεία στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σχολίασε ότι ο κ. Τσίπρας, «ως εκ θαύματος, πριν ακόμα λάβει το φάκελο με τα στοιχεία από τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ είχε κλείσει το ραντεβού της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είχαν γίνει οι σχετικές προαναγγελίες!»

Καταλόγισε τον κ. Ράμμο για «σοβαρά λάθη στην διαχείριση, μακράν των Συνταγματικών και νομοθετικών προβλέψεων που διέπουν την λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής» και για «προσήλωση σε κομματικές κατευθύνσεις και σκοπιμότητες».

Ο κ. Μπουκώρος, απέδωσε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προσπαθεί να μανιπουλάρει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. «Όταν οι αποφάσεις της δεν εξυπηρετούν το αφήγημά σας την υβρίζετε και όταν είναι βολικές την χειροκροτείτε. Δικαιοσύνη, όμως, αλά καρτ δεν υπάρχει».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της πλειοψηφίας, παράλληλα, αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο που δικάζεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, λέγοντας ότι « μηνύετε την γραμματέα, αλλά δεν τολμάτε να μηνύσετε τον ίδιο τον κ. Καλογρίτσα». Αναφέρθηκε επίσης στους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis και την σύλληψη του «Μάξιμου Σαράφη» από την ΕΛΑΣ ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

«Ο ελληνικός λαός, σε λίγο καιρό θα μας κρίνει όλους» κατέληξε ο κ. Χρ. Μπουκώρος.





Πηγή

www.real.gr

Next Post