Γιώργος Πατούλης στον realfm 97,8: Τα αντιπλημμυρικά έργα στο Δέλτα Φαλήρου είχαν σταματήσει όταν αναλάβαμε | ενότητες, πολιτική


Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μίλησε στον realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για την κακοκαιρία “Μπάλλος” και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

“Φαίνεται λίγο καλύτερη η ημέρα από χθες και προφανώς θεωρώ ότι οι προβλέψεις των μετεωρολόγων ότι θα είναι ιδιαίτερης εντάσεως και πυκνότητας οι βροχοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες ευτυχώς δεν επικράτησαν στην ένταση αυτή” περιέγραψε.

“Αυτή τη στιγμή σε ότι αφορά ιδιαίτερα προβλήματα, τουλάχιστον στους κεντρικούς άξονες δεν υπάρχουν. Υπάρχει μόνο στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος στο σημείο του “Νιάρχος”, όπου εκεί η υπερχείλιση του Ιλισού έφερε εκείνη την εικόνα με το λεωφορείο. Μέχρι και τώρα γίνεται προσπάθεια απάντλησης των νερών” πρόσθεσε ο Γιώργος Πατούλης.

Κακοκαιρία

“Εκείνο το σημείο, θα έχει πλήρη θεραπεία σε 1,5 περίπου μήνα που θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των έργων του παραλιακού μετώπου” τόνισε.

Ερωτηθείς για το πρωτοσέλιδο της “Αυγής”, όπου αναφέρεται ότι επί διακυβέρνησης ΝΔ σταμάτησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στο Δέλτα Φαλήρου ο περιφερειάρχης απάντησε “όχι βέβαια. Εκπλήσσομαι, αυτό που μπορώ να σας πω ότι το φαληρικό δέλτα και το έργο, που ουσιαστικά ολοκληρώνεται στο τέλος του χρόνου, ήταν ένα σταματημένο έργο, όταν το αναλάβαμε.

Θυμάστε πώς πήγαιναν σε επίπεδο χελώνας το έργο αυτό. Μαζί με αυτό το έργο, το μεγαλύτερο κομμάτι της αντιπλημμυρικής προστασίας στην εκβολή του Κηφισού και του Ιλισού θα έχει πραγματοποιηθεί μέσα από την αποστραγγιστική δυνατότητα που θα δώσει αυτό το έργο”.

“Προφανώς μέχρι τώρα, αυτό που γινόταν ήταν με το παλιό σύστημα του αποστραγγισμού. Απεναντίας, θα σας έλεγα, όχι μόνο δεν σταμάτησε έργο όσον αφορά τα όμβρια ύδατα αλλά έχει ενταθεί. Υπάρχει μια σειρά έργων σε ολόκληρη την Αττική” συμπλήρωσε.





Πηγή

www.real.gr

Next Post