Γκάγκα στον Realfm: 89% των θανάτων ήταν σε ηλικίες άνω των 60 ετών και μη εμβολιασμένους | ενότητες, πολιτική


Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ότι “ως υγειονομικός έζησα την αρχή της πανδημίας, που ήταν πιο τρομακτική, γιατί δεν υπήρχε προστασία, δεν υπήρχε εμβόλιο τότε”.

“89% των θανάτων ήταν σε ηλικίες άνω των 60 ετών και σε ανθρώπους με συννοσηρότητες, για αυτό είπαμε να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Δεύτερον είναι κυρίως σε μη εμβολιασμένους. Τα μεγάλα προβλήματα είναι η ηλικία σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα προβλήματα και ο μη εμβολιασμός. Περιοχές που έχουν πυρήνες ανθρώπων που αρνούνται να εμβολιαστούν και αρνούνται να πάνε στο νοσοκομείο επειδή δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι νοσούν και δεν συνειδητοποιούν πόσο σοβαρά είναι. Πάνε έτσι στο νοσοκομείο πάρα πολύ αργά. Αν φτάσεις αργά στο νοσοκομείο, είναι κάτι που είδαμε στην Βόρεια Ελλάδα και πέρσι, και εγκατασταθεί η πνευμονία είναι δύσκολο να την ανατρέψεις” περιέγραψε.

“Αυξήθηκε και το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό στις μονάδες. Επισκέφθηκα την Πάτρα, τα προγράμματα εφημεριών στην Πάτρα για τα τμήματα Covid είχαν 6 και 7 νοσηλευτές στη βάρδια. Έχω τα προγράμματα. Χθες βγήκε δημοσίευμα ότι είναι δύο νοσηλευτές στη βάρδια. Δεν μπορούμε να κάνουμε συζήτηση με αυτά τα δεδομένα” είπε η κ. Γκάγκα.

“Υπήρχαν δύο λόγοι που κρίθηκε απαραίτητο οι υγειονομικοί να είναι εμβολιασμένοι, ο πρώτος είναι γιατί πρέπει η πολιτεία να κρατά ασφαλείς τους εργαζόμενους. Όταν στέλνεις έναν άνθρωπο να εργαστεί σε ένα περιβάλλον υψηλού κινδύνου πρέπει να τον έχεις προστατευμένο. Ο δεύτερος λόγος είναι πως είναι σημαντικό για τους ασθενείς να είναι εμβολιασμένος ο γιατρός. Πρέπει οι υγειονομικοί να δώσουμε το παράδειγμα στον κόσμο” τόνισε.

“Στα νοσοκομεία η ανοσοποίηση του προσωπικού υπάρχει με τις δύο δόσεις, έχουν έρθει και σε επαφή με τον ιό. Οι περισσότεροι συνάδελφοι που ξέρω έχουν ήδη κάνουν την τρίτη δόση, την ήθελαν από τον Αύγουστο, που δεν ήταν διαθέσιμη. Δεν ξέρω πώς προκύπτουν νούμερα μη εμβολιασμού συναδέλφων, είναι προσωπικά δεδομένα, εγώ σαν υπουργείο δεν τα έχω” σχολίασε.





Πηγή

www.real.gr

Next Post