Δημητρακόπουλος: «Δεν θα κάνουμε έφεση -Ο εισαγγελέας φοβάται ότι κατάσκοποι του Κατάρ θα απαγάγουν την Καϊλή» -Βίντεο | ενότητες, πολιτική


Η βελγική δικαιοσύνη αποφάσισε να παρατείνει την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή για ένα μήνα.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Βρυξελλών η κ. Καϊλή έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης εντός 24 ωρών και να επανεξεταστεί το αίτημά της να βγει από την φυλακή με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, μετά από 15 ημέρες.

Αν η κ. Καϊλή δεν ασκήσει έφεση το αίτημά να βγει από την φυλακή με περιοριστικούς όρους θα επανεξεταστεί μετά από 1 μήνα.

Το δελτίο Τύπου της εισαγγελίας αναφέρει ότι η κ. Καϊλή βρέθηκε σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας για την υπόθεση που αφορά οργανωμένο έγκλημα, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.

 

Η εισαγγελία αναφέρει ακόμη πως για το καλό των ερευνών δεν θα δώσει περαιτέρω πληροφορίες σε αυτό το στάδιο.

Την ίδια ώρα, για το «βαρύ» κλίμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια της δίκης -και επιβεβαιώθηκε από την απόφαση που πάρθηκε- μετέφερε νωρίτερα ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Μιλώντας στον Alpha, ο κ. Δημητρακόπουλος εξέφρασε την απαισιοδοξία του, τονίζοντας ότι το γεγονός ότι η κ. Καϊλή έχει ένα μικρό παιδί, δεν φαίνεται να επηρεάζει την απόφαση.

 

Ο εισαγγελέας σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο θεώρησε την Εύα Καϊλή ύποπτη φυγής από τη χώρα και προέβαλε μάλιστα ως επιχείρημα ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ θα στείλουν κατασκόπους προκειμένου να την απαγάγουν και να τη μεταφέρουν στη χώρα τους, με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο να απαντά ότι «υπάρχει κίνδυνος να στείλουν οι Καταριανοί στρατεύματα για να καταλάβουν τις Βρυξέλλες και να μπορέσουν να απαγάγουν την κυρία Καϊλή».

Παράλληλα ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο Mega, έκανε γνωστό πως δεν πρόκειται να κατατεθεί έφεση στην απόφαση για προφυλάκιση της Εύας Καϊλή.

Ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε πως οι τοποθετήσεις του εισαγγελέα προδίκασαν το αποτέλεσμα καθώς η Εύα Καϊλή είχε καταθέσει πρόταση για κατ’ οίκον περιορισμό χωρίς καμία ηλεκτρονική συσκευή, μόνο με ένα σταθερό τηλέφωνο για το οποίο δίνει άδεια να το παρακολουθεί η Αστυνομία.

«Η Εύα Καϊλή θέλει να είναι μόνο με το παιδί της και με κανέναν άλλο», τόνισε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος. 

 





Πηγή

www.real.gr

Next Post