Επίθεση Θεοδωρικάκου κατά της απελθούσας ηγεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ: Τους τελευταίους μήνες δεν είχα στοιχειώδη ενημέρωση | ενότητες, πολιτική


Επίθεση στην απελθούσα ηγεσία της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας εξαπέλυσε από τη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Σήμερα, κατά τη διαδικασία έγκρισης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής του νέου επικεφαλής της υπηρεσίας, μία μόλις ημέρα μετά το δημοσίευμα του «Βήματος» για τους διαλόγους  αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με μαφιόζους ο κ. Θεοδωρικάκος δικαιολόγησε την αποπομπή του προηγούμενου επικεφαλής, ο οποίος είχε τοποθετηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέγοντας:

“Έχω αναλάβει καθήκοντα πριν από 16 μήνες. Για την έκθεση την περσινή του κ. Κοσσυβάκη -πρώην επικεφαλής- η αξιολόγηση ήταν πολύ περιορισμένη. Υπήρξε όμως η συνέχεια. Η συνέχεια είναι κακή. Στη δική μου αντίληψη τα αποτελέσματα δουλειάς αυτής της υπηρεσίας σε σχέση με το πρόβλημα της διαφθοράς είναι πενιχρά. Προσωπικά θα περίμενα να υπάρχουν και περισσότερες υποθέσεις και πολλοί περισσότεροι έλεγχοι. Τους τελευταίους μήνες δεν είχα ενημέρωση από τον πρώην επικεφαλής. Στοιχειώδη ενημέρωση.  Η πραγματικότητα ήταν ότι εκεί υπήρχε στεγανό για τις υποθέσεις”.

Αναφερόμενος μάλιστα στους διαλόγους των αξιωματούχων με “νονούς της νύχτας” ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι έμαθε την υπόθεση από το δημοσίευμα ξεκαθαρίζοντας ότι έστειλε αμέσως το δημοσίευμα στη Δικαιοσύνη ενώ διέταξε και εσωτερικό έλεγχο.

“Όλα στο φως. Διαφάνεια παντού” είπε.





Πηγή

www.real.gr

Next Post