• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2026, 6:23
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

«Η Ελλάδα αυξάνει το ποσό που δίνει για τον σκοπό της GAVI από τα 2 στα 5 εκατ. ευρώ»

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
26 Ιουνίου 2025
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής «Global Summit: Health & Prosperity through Immunisation» που συνδιοργάνωσαν η Ευρωπαϊκή Ένωση, η GAVI και το Ίδρυμα Gates στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα αυξάνει το ποσό που δίνει για το σκοπό της GAVI από τα 2 εκατ. ευρώ στα 5 εκατ. ευρώ.

Στις πρώτες του κουβέντες ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μια προσωπική ιστορία που αφορούσε τη μητέρα του.

«Η αείμνηστη μητέρα μου προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Έλαβε την καλύτερη δυνατή φροντίδα, έζησε μια γεμάτη αλλά πολύ δύσκολη ζωή, με προκλήσεις. Ήταν από τους τυχερούς. Πολλά άλλα παιδιά δεν είχαν την ίδια διαδρομή. Και καθώς άκουγα τον κ. Gates να μιλά για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας, σκεφτόμουν την τεράστια πρόοδο που έχει σημειώσει η επιστήμη τα τελευταία 50 χρόνια. Σκεφτόμουν επίσης την τεράστια συμβολή της GAVI ως πρότυπο σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, παρέχοντας εμβόλια σε δεκάδες εκατομμύρια παιδιά, σώζοντας εκατομμύρια ζωές», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αυτό το έργο θα συνεχιστεί»

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός είπε: «Και πιστεύω ότι είναι καθήκον μας, η συμβολή μας, να διασφαλίσουμε ότι αυτό το έργο θα συνεχιστεί σε μια εποχή που κορυφαίοι δωρητές περιορίζουν τη συμμετοχή τους, αλλά και σε μια εποχή που ο σκεπτικισμός για τα εμβόλια αυξάνεται σε όλο τον κόσμο. Είμαι πολύ χαρούμενος και με τιμά το γεγονός ότι η Ευρώπη, η “Ομάδα Ευρώπη”, αναλαμβάνει να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό που προέκυψε από την απόφαση άλλων κορυφαίων δωρητών να μην συνεχίσουν τη χρηματοδότηση της GAVI».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Εκ μέρους του ελληνικού λαού θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι η αρχική εισήγηση του Υπουργείου Οικονομικών ήταν να συνεισφέρουμε 2 εκατομμύρια ευρώ για τον σκοπό της GAVI, αλλά αποφάσισα να το αυξήσω σε 5 εκατομμύρια ευρώ. Σκεφτόμουν ότι κάποιοι από εμάς ήρθαμε από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι είμαστε σήμερα εδώ, μαζί σας, για να επαναβεβαιώσουμε την υποστήριξή μας προς τη GAVI. Σκεφτόμουν ότι αν μπορούμε -και δικαίως, μπορώ να προσθέσω- να δαπανήσουμε το 5% του ΑΕΠ μας για την άμυνα τα επόμενα χρόνια, σίγουρα μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά να συνεισφέρουμε 5 εκατομμύρια στη GAVI».





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Επιμένει ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν καταστράφηκαν ολοσχερώς

Next Post

Να σπάσει ο κύκλος της βίας στη Μέση Ανατολή

Next Post

Να σπάσει ο κύκλος της βίας στη Μέση Ανατολή

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.