• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2026, 19:58
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

«Η Ελλάδα οφείλει να υποστηρίξει τις προσπάθειες για μια ειρηνική και δημοκρατική Συρία»

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
24 Μαΐου 2025
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


«Η Ελλάδα οφείλει να υποστηρίξει τις προσπάθειες για μια ειρηνική και δημοκρατική Συρία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος σήμερα συναντήθηκε με τον συμπρόεδρο του Συριακού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), Gharib Hassou.

«Η Συρία βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Από όλες τις πληροφορίες προκύπτει ότι υπάρχει μεγάλη αστάθεια και ανασφάλεια στους πολίτες. Υπάρχει ανάγκη για μία νέα πορεία της χώρας, βασισμένη στη δημοκρατία, την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη» είπε ακόμη ο Σωκράτης Φάμελλος και συμπλήρωσε: «Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανειλημμένα έχουμε τονίσει την ανάγκη για μια Συρία δημοκρατική, πολυπολιτισμική και ομοσπονδιακή, όπου όλοι οι λαοί της θα έχουν ίσα δικαιώματα και θα συμμετέχουν ισότιμα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε την υποστήριξή του στο δικαίωμα των Κούρδων στη Συρία για αυτοδιάθεση και πολιτική εκπροσώπηση και τόνισε πως έχει καλέσει την ελληνική κυβέρνηση «να αναλάβει ενεργό ρόλο στην προώθηση αυτών των αξιών στην περιοχή».

Τέλος, ο Σωκράτης Φάμελλος πρότεινε τη σύγκληση της Πολυμερούς Διάσκεψης Αρχηγών ΕΕ – Κρατών Ανατολικής Μεσογείου για την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή και τη Δημοκρατική Μετάβαση στη Συρία: «Σκοπός της θα πρέπει να είναι η δημοκρατική μετάβαση της εξουσίας στη Συρία, με εφαρμογή της απόφασης 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η εγκαθίδρυση Κράτους Δικαίου με δημοκρατικές διαδικασίες, η προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και θρησκευτικών κοινοτήτων, ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, ο αφοπλισμός των ένοπλων ομάδων και η αποτελεσματική καταπολέμηση του ISIS, η ανοικοδόμηση και η οικονομική ανάκαμψη της Συρίας και η σταδιακή επιστροφή των Σύρων προσφύγων», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Το Ισραήλ επέτρεψε μία σταγόνα βοήθειας στη Γάζα ενώ είναι αναγκαίος ένας κατακλυσμός

Next Post

Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου

Next Post

Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.