Θεοχάρης στον realfm 97,8: Εξετάζουμε ιδιαίτερα τις χώρες που η μετάλλαξη «Δέλτα» καλπάζει | ενότητες, πολιτική


“Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι η χώρα μας ανοίγει, αλλά θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την υγεία των πολιτών αλλά και των τουριστών που έρχονται. Παρακολουθούμε την κατάσταση καθημερινά, εξετάζουμε ιδιαίτερα τις περιοχές που η μετάλλαξη “Δέλτα” καλπάζει για να σιγουρέψουμε ότι θα μειώσουμε την εξάπλωσή της και στη χώρα μας” δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Επιτηρούμε όπου βλέπουμε αυξημένο τον κίνδυνο εντατικά. Δεν είναι μόνο η Ρωσία, που ελέγχουμε, ελέγχουμε και την Πορτογαλία, τα Εμιράτα, την Μεγάλη Βρετανία, ώστε να σιγουρέψουμε ότι τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας. Κυρίως παρακολουθούμε την είσοδο της “Δέλτα” μετάλλαξης που είναι πολύ σημαντική. Βλέποντας, λοιπόν, τα στοιχεία από τη Ρωσική Ομοσπονδία, στο ποσοστό που είναι μικρό ακόμα, κάτω από 1% που βρίσκουμε θετικότητες στα σύνορά μας, είναι όμως μεγάλο το ποσοστό από αυτούς που έχουν τη “Δέλτα” μετάλλαξη. Συνεπώς προχωρήσαμε στην αυστηροποίηση των προϋποθέσεων ώστε, ανεξαρτήτως εμβολιασμού, να πρέπει κάποιος να ελεγχθεί πριν και με ένα δεύτερο τεστ” σημείωσε.

“Σε σχέση με τη Βρετανία το βάρος έχει μετατοπιστεί από την προσπάθεια που γινόταν να δώσουμε στοιχεία, να προσπαθήσουμε να πείσουμε ότι η χώρα μας είναι ασφαλής και ότι θα έπρεπε η Βρετανία να μειώσει τους περιορισμούς, πράγμα που κακώς δεν έκανε. Πια το βάρος έχει μετατοπιστεί στον φόβο και στην εγρήγορση που έχουμε σε σχέση με τους Βρετανούς που έρχονται. Παρόλο που βρισκόμαστε στην πορτοκαλί κλίμακα από πλευράς Βρετανίας, βλέπουμε ότι αρκετός κόσμος έρχεται. Δεν βλέπουμε ακόμη πρόβλημα, όμως ο φόβος υπάρχει. Δεν θέλουμε να την “πατήσουμε”, όπως με την Πορτογαλία που άνοιξε για τρεις εβδομάδες για τη Μεγάλη Βρετανία, μέσω της Βρετανίας πήγε η μετάλλαξη “Δέλτα” στην Πορτογαλία και σαν φωτιά άρπαξε και είναι τώρα εκεί η κυρίαρχη μετάλλαξη κατά 90% των νέων κρουσμάτων. Και η βρετανική και η γερμανική αγορά έχουν βάλει καραντίνες σε όποιον πηγαίνει στην Πορτογαλία. Αυτό δεν θέλουμε να συμβεί σε εμάς, θα ήταν καταστροφικό” τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

“Έως τώρα έχουμε υποδεχθεί πάνω από 1,1 εκατ. τουρίστες, ενώ πέρσι ανοίγαμε 1 Ιουλίου. Συνεπώς, θέλω να πιστεύω ότι ξεκινήσαμε με καλούς οιωνούς” υπογράμμισε.





Πηγή

www.real.gr

Next Post