Κουμουτσάκος στον Realfm 97,8: Δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε μόνο για τουρκική προκλητικότητα – Υπάρχει τουρκική απειλή | ενότητες, πολιτική


Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Realfm 97,8 δήλωσε για τις εξελίξεις με την Τουρκία ότι “δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε μόνο για τουρκική προκλητικότητα. Υπάρχει τουρκική απειλή έναντι της Ελλάδας, έναντι συμμάχου χώρας”.

“Πρέπει να αλλάξουμε και εμείς πίστα στον δημόσιο λόγο μας, κυρίως όταν απευθυνόμαστε στο εξωτερικό και σε διεθνείς οργανισμούς. Η εκτίμηση ότι πλέον πρέπει να μιλάμε για τουρκική απειλή δεν είναι αυθαίρετη. Αν κανείς δει την αλληλουχία των γεγονότων από τον Μάρτιο του 2020 με την εκκίνηση της μαζικής και παράνομης παραβίασης ελληνικών συνόρων από ένα μεταναστευτικό κύμα που είχε προκαλέσει και σχεδιάσει η Τουρκία, αν μετά περάσουμε στο καλοκαίρι του 2020 που περπατήσαμε στην κόψη του ξυραφιού μεταξύ ειρήνης και πολέμου λόγω της τουρκικής παραβατικότητας και επιθετικής λογικής πολιτική και προσθέσουμε το γεγονός ότι τον Ιούλιο του 2021 κατατέθηκε επισήμως τουρκικό αίτημα προς τα Ηνωμένα Έθνη με την θέση ότι αν δεν αποστρατικοποιηθούν τα ελληνικά νησιά, δεν έχουν ελληνική κυριαρχία και τέλος ενώ μεσολάβησε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν που όλοι είδαμε κάποιες δυνατότητες να πάμε σε πιο ήπια περίοδο, έχουμε εδώ και μια εβδομάδα αυτό το μπαράζ εκατοντάδων παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου και δεκάδων υπερπτήσεων επί ελληνικού εδάφους, αντιλαμβάνεστε ότι αθροιστικά ως συμπεριφορά και στο πλαίσιο ενός δόγματος της διαβόητης “Γαλάζιας Πατρίδας” που είναι καθαρά αναθεωρητικό δόγμα, άρα αμφισβητεί το status quo στην περιοχή, νομίζω ότι όλα θεμελιώνουν το πέρασμα της ελληνικής θέσης από το να χρησιμοποιούμε τον όρο πρόκληση, πλέον να περάσουμε στη χρήση του όρου απειλή” περιέγραψε.

“Οι ενέργειες που έγιναν το τελευταίο τριήμερο από την ελληνική κυβέρνηση είναι απολύτως ενδεδειγμένες” πρόσθεσε.

“Θεωρώ ότι αυτή η τακτική της Τουρκίας θα συνεχιστεί, είναι στρατηγική επιδίωξη. Δεν είναι τακτικός ελιγμός και επίσης επειδή ακούω συχνά ότι αυτό οφείλεται σε εσωτερικούς λόγους, θα πρέπει να πω ξεκάθαρα ότι δεν θα πρέπει να μας ενδιαφέρουν οι λόγοι γιατί το κάνει ο Ερντογάν. Πρέπει να μας απασχολούν οι στόχοι” υπογράμμισε.





Πηγή

www.real.gr

Next Post