Κουτσούμπας: Όταν ο λαός συμπορεύτηκε με το ΚΚΕ, μεγαλούργησε | ενότητες, πολιτική


 Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε χαιρετισμό του σε σημερινή εκδήλωση στο Περιστέρι για τα 104 χρόνια του ΚΚΕ, ανέφερε ότι «πολλά μπορούμε να κρατήσουμε από την ηρωική ιστορία του κόμματός μας. Το κυριότερο συμπέρασμα όμως είναι, πως όταν ο λαός μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΚΚΕ και αποφάσισε να συμπορευτεί μαζί του, να βγει μπροστά και να γίνει αυτός ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων, μεγαλούργησε.

Το ίδιο τον καλούμε να κάνει και σήμερα, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ στους αγώνες, στο κίνημα, σε όλες τις μάχες και να γίνει αυτός ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Να βαδίσουμε μαζί αυτό τον δρόμο της ανατροπής, τον μόνο ελπιδοφόρο και ρεαλιστικό δρόμο για το λαό».

Αναφερόμενος στην απεργία της 9ης Νοέμβρη, είπε ότι οι χιλιάδες απεργοί από όλους τους κλάδους «έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ και τους μεγαλοεργοδότες, ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια, βροντοφωνάζοντας πως δεν είναι διατεθειμένοι να παγώσουν το χειμώνα και να πεινάσουν για να μπορούν να θησαυρίζουν οι λίγοι…».

Πρόσθεσε ότι «η μεγάλη απεργία της 9ης Νοέμβρη, όπως και οι μεγάλες εκδηλώσεις και πορείες για την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου, μπορεί να είναι το ξεκίνημα μεγαλύτερης χειραφέτησης εργατικών-λαϊκών δυνάμεων, νέων μεγάλων αγώνων που δεν θα έχουν στενό ορίζοντα τις βουλευτικές εκλογές, ούτε στόχο μια ψευδεπίγραφη ‘πολιτική εναλλαγή’, όπως προβάλλουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ στο συνδικαλιστικό κίνημα».

«Αυτές οι δυνάμεις εννοούν μια ακόμα αλλαγή κυβερνητικών ρόλων για να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου αδηφάγου εγχώριου και ξένου κεφαλαίου, των απαράδεκτων δεσμεύσεων της ΕΕ, των επικίνδυνων σχεδιασμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, τονίζοντας στη συνέχεια, ότι «αντίθετα, όλες οι εκλογές, από τις γενικές βουλευτικές εκλογές περίπου την άνοιξη του 2023, τις εκλογές για τον δήμο και την Περιφέρεια τον Οκτώβριο του 2023, μέχρι τις καθημερινές αρχαιρεσίες στα πρωτοβάθμια σωματεία και τους συλλόγους, μπορούν να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στους αγώνες, στα διάφορα μέτωπα πάλης. Όμως αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη στήριξη των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ, παντού, σε όλες τις μάχες και σε όλες τις κάλπες. Γιατί οι συσχετισμοί μπορούν να αλλάξουν. Ακόμα και αυτοί που για πολλά χρόνια έχουν παραμείνει αρνητικοί».

«Το κάλεσμα του ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους όσοι – ανεξάρτητα τι επιλογές έκαναν μέχρι χτες, ποια κόμματα στήριξαν – σήμερα προσπαθούν να δουν μπροστά» είπε ο Δ. Κουτσούμπας σημειώνοντας ότι οι άνθρωποι του μόχθου «βλέπουν πως σαν πολλά να έχουν μαζευτεί: Από την ενεργειακή φτώχεια μέχρι έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο στον οποίο η χώρα μας κλιμακώνει την εμπλοκή της – ακόμα και Ουκρανούς στρατιώτες αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει – για χάριν των συμμαχιών της με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Έναν πόλεμο, που όχι μόνο δε λέει να τελειώσει, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να γενικευτεί και να βάλει σημάδι κι άλλους λαούς μαζί και τον δικό μας. Κι όλα αυτά στο φόντο μιας νέας οικονομικής κρίσης που παραμονεύει, χωρίς βέβαια ακόμα να έχουμε σηκώσει κεφάλι από όλες τις προηγούμενες».

«Μέσα σε όλα αυτά, μόνιμα στο στόχαστρο βρίσκεται ο ελληνικός λαός και τα δικαιώματά του, όπως αποδεικνύει και η βρώμικη ιστορία με τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις» πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος σε όσους «και δω σ’ αυτές τις γειτονιές στήριξαν τη ΝΔ, απογοητευμένοι από τις προηγούμενες επιλογές τους, που πίστεψαν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που δήθεν χρειάζεται ο τόπος» επισήμανε ότι αυτές «στην πραγματικότητα είναι οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται το κεφάλαιο, οι καπιταλιστές, για να αυξάνουν την κερδοφορία τους και γι’ αυτό είναι από χέρι αντιλαϊκές, αντεργατικές».

Είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ διαχειρίστηκε όλες τις κρίσεις «με μοναδικό κριτήριο να μην απειληθούν τα κέρδη του κεφαλαίου, να μην υπονομευτούν οι στρατηγικές επιλογές της αστικής τάξης που μαζί με τα άλλα κόμματα υπηρετούν, και τελικά να κουμαντάρουν την λαϊκή δυσαρέσκεια για να μην απειληθεί η περιβόητη ‘πολιτική σταθερότητα’».

Σε ό,τι αφορά την «πολιτική σταθερότητα που τη χρησιμοποιεί σαν φόβητρο στο λαό, ο Μητσοτάκης και από κοντά και οι άλλοι» είπε ότι «το σίγουρο είναι ότι ο λαός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αντίθετα, όσο πιο σταθερό είναι το πολιτικό σύστημα, όσο πιο σταθερές είναι οι αστικές κυβερνήσεις, τόσο θα μεγαλώνει η αστάθεια και η αβεβαιότητα στη ζωή των ανθρώπων».

Απευθυνόμενος ιδιαίτερα σε όσους και όσες «στήριξαν ή εξακολουθούν να στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τον εμπιστεύονται πλήρως» είπε ότι «την εναλλακτική για το λαό και τα συμφέροντά τους, δεν θα την βρουν εκεί που τους δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ: Στις διεργασίες που γίνονται στους ‘από πάνω’, αυτούς που έχουν την οικονομική και πολιτική εξουσία του τόπου».

«Η εναλλακτική βρίσκεται ‘κάτω’, μέσα στον ίδιο το λαό και το κίνημά του, που δεν σταματάει μπροστά σε μια κάλπη, αλλά συνεχίζει, δυναμώνει και βάζει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, τα μονοπώλια και το σάπιο σύστημά τους» τόνισε.

Είπε ότι για να απολαμβάνουμε σήμερα τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες «χρειάζεται σύγχρονο επεξεργασμένο πρόγραμμα που πατάει στις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, αξιοποιεί το εργατικό επιστημονικό δυναμικό της και δίνει απάντηση στο κρίσιμο ζήτημα: Ο λαός, η νεολαία αυτού του τόπου, να ζήσει όπως τους αξίζει, όπως ορίζει η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Με ικανοποιημένες όλες τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένοι από τις αλυσίδες της ανεργίας, της φτώχειας, της ανασφάλειας, των πολέμων».

«Τέτοιο πρόγραμμα έχει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας» υπογράμμισε.

«Και εσείς που είστε πεισμένοι με τις θέσεις του ΚΚΕ αλλά και όλοι εσείς που προβληματίζεστε, που αγανακτείτε και λέτε πως δεν πάει άλλο, που μπορεί να έχετε και επιφυλάξεις ή διαφορετικές προσεγγίσεις σε ζητήματα της θεωρίας και της πολιτικής μας, πάρτε λοιπόν όλοι και όλες μια θέση στον αγώνα μας, στο κίνημά μας, δίπλα στο ΚΚΕ, για να φέρουμε πιο κοντά τις πιο όμορφες μέρες μας που δεν ζήσαμε ακόμα. Μπορούμε! Προχωράμε μπροστά! Με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα!» κατέληξε στον χαιρετισμό του ο Δ. Κουτσούμπας.





Πηγή

www.real.gr

Next Post