Κρίσιμο Πολιτικό Συμβούλιο στην Κουμουνδούρου | ενότητες, πολιτική


Ένα κρίσιμο Πολιτικό Συμβούλιο έχει σήμερα στις 11:30 ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να μοιάζει να αναζητά ένα νέο εσωτερικό μορατόριουμ προκειμένου να εκμεταλλευτεί την κυβερνητική φθορά του τελευταίου διαστήματος με περισσότερο αποτελεσματικό τρόπο μετά τις εσωκομματικες αρρυθμίες που προέκυψαν για το Ελληνικό και με τις δηλώσεις Πολάκη το τελευταίο διάστημα.

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του real.gr, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ξεκάθαρη επιδίωξη να πέσει ξανά η θερμοκρασία στο εσωτερικό του κόμματος, ούτως ώστε η αξιωματική αντιπολίτευση να επικεντρώσει στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και γίνονται όλο και πιο επιτακτικά. Σε αυτή την προσωπική βούληση του προέδρου το κόμματος, φαίνεται να συνηγορούν από όλες τις τάσεις, ωστόσο μένει να φανεί αν θα ακολουθηθούν στην πράξη αυτές οι προθέσεις ή θα δοθούν λαβές για να ξεσπάσει νέος καβγάς, για τον οποίο αφορμή μπορούν να υπάρξουν πολλά ζητήματα, όπως το Ελληνικό, ο Πολάκης, οι προτεραιότητες των ανοιγμάτων, η στρατηγική της φυσιογνωμίας του κόμματος κτλ.

Έμφαση σε κοινωνία και προγραμματικές θέσεις 

Αυτούς ακριβώς τους σκόπελους θα προσπαθήσουν να αποφύγουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο γραμματέας της κεντρικής Επιτροπής Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τις εισηγητικές τους τοποθετήσεις, βάζοντας στην ατζέντα την ενημέρωση για την εκλογή νέων νομαρχιακών επιτροπών (διαδικασία που πήγε καλύτερα του αναμενόμενου, δεδομένων των συνθηκών), την πολιτική συγκυρία φθοράς της κυβέρνησης και όξυνσης των ουσιαστικών προβλημάτων των πολιτών και περισσότερο από όλα τους οργανωτικούς στόχους για τη συνέχεια. Στόχος είναι, μετά την παρουσίαση της εκδήλωσης για το νέο ΕΣΥ, να προχωρήσει η οργάνωση του διαλόγου με την κοινωνία για τον ευρύτερο εμπλουτισμό των προγραμματικών θέσεων του κόμματος, με επόμενο βήμα την παρουσίαση του σχεδίου για τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας και την επανεκκίνηση της οικονομίας την επόμενη Τρίτη.

Η πανελλαδική διαδικτυακή συνδιάσκεψη που θα επικυρώσει όλες τις προσθήκες που θα προκύψουν σε αυτή τη διαδικασία και θα μετατρέπουν το νέο κομματικό στρατηγικό πρόγραμμα σε εκλογικό προσανατολίζεται να γίνει στα τέλη Μαΐου και μέχρι τότε μάλλον θα συγκροτηθεί μια επιτροπή προκειμένου να ενσωματώνει τις προσθήκες που θα προκύπτουν. Φήμες ότι υπάρχουν τάσεις που θέλουν η συνδιάσκεψη αυτή να εκλέξει και νέα κεντρική επιτροπή δεν επιβεβαιώνονται, καθώς κάτι τέτοιο θα χάλαγε το “ταρατατζούμ” μιας κίνησης με κατεξοχήν προσανατολισμό στην κοινωνία και όχι στην εσωκομματική κουζίνα, ενώ εξάλλου κερδίζει έδαφος το ενδεχόμενο κανονικού συνεδρίου το φθινόπωρο, αν όντως δεν στηθούν πρόωρες κάλπες και σταδιακά “σβήσει” η πανδημία. Επίσης, είναι πιθανον να συζητηθούν τα ανοίγματα του κόμματος στην  αυτοδιοίκηση και τα συνδικάτα, για τα οποία στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει ηγεμονική θέση, μολονότι είναι ακόμη πολύ πίσω.

Διάχυτη και αυξανόμενη η δυσαρέσκεια για Πολάκη

Ωστόσο, αυτό είναι η μία πλευρά των θεμάτων που θα συζητηθούν. Η άλλη είναι η διαρκής διελκυστίνδα για την φυσιογνωμία και τα ανοίγματα του κόμματος (η επιλογή προτεραιότητας προς το κέντρο ή προς τα ριζοσπαστικά ακροατήρια), η οποία ξαναζωήρευσε με την αποχή  Φίλη – Δρίτσα κατά τη ψηφοφορία για το ελληνικό, άλλα τώρα φαίνεται ότι έχει χαμηλώσει σε ένταση. Αντιθέτως, αυτό που έχει φουντώσει είναι η διάχυτη δυσαρέσκεια για τον Παύλο Πολάκη, ιδίως μετά την επιλογή του να απαντήσει διαδικτυακά αργά τη νύχτα της Τρίτης στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον “άδειασε” διακριτικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έγινε στη συνέντευξη μαραθώνιο που έδωσε στον Κόντρα την ίδια μέρα. Από πολλές πλευρές πνέουν τα μένεα εναντίον του κυρίου Πολάκη, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορούν να τσουβαλιάζονται μαζί του άλλες πολιτικές διαφωνίες που εκφράζονται με συγκροτημένο τρόπο και επισημαίνοντας ότι πλέον είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα λαϊκισμού στις δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή Υγείας και όχι απλά θέμα ύφους. Πάντως, μέχρι στιγμής, ο Αλέξης Τσίπρας δεν φαίνεται διατεθειμένος για κάποια “σκληρή κίνηση”, παρά την αντίληψη όλων ότι ο κύριος Πολάκης κάνει μια προσωπική στρατηγική, κόντρα στην κεντρική ατζέντα του κόμματος.





Πηγή

www.real.gr

Next Post