Κριθαρίδης: Να διερευνηθούν οι συνθήκες του εργατικού δυστυχήματος στην Ερέτρια | ενότητες, πολιτική


«Απαιτούμε να διερευνηθούν όλες οι συνθήκες του δυστυχήματος και το κατά πόσο είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από τον εργολάβο», τονίζει σε δήλωσή του για τον τραγικό θάνατο των τριών εργαζομένων στην Εύβοια ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης. 

Παράλληλα, προσθέτει, «πρέπει να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι και το πλαίσιο, όσο οι μνημονιακές κυβερνήσεις επιμένουν να παραδίδουν σε ιδιώτες τα δημόσια αγαθά και τα δίκτυα».

Ο κ. Κριθαρίδης υπενθυμίζει ότι δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα «από τότε που αποδείχθηκε ότι οι ιδιώτες εργολάβοι της ΔΕΔΔΗΕ δεν είχαν κόψει ως όφειλαν τα κλαδιά των δέντρων που βρίσκονταν δίπλα σε καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα στην πρόσφατη κακοκαιρία να μείνουν χωρίς ρεύμα για αρκετές ημέρες ολόκληρες περιοχές της Αττικής».

Τότε, σημειώνει, «είχαμε επισημάνει ότι με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και την ανάθεση σε ιδιώτες εργολάβους μιας σειράς από κρίσιμες εργασίες της, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τους εργαζόμενους της εταιρείας από πλημμέλειες εταιρειών που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για το κέδρος και έναν ανύπαρκτο ελεγκτικό κρατικό μηχανισμό».





Πηγή

www.real.gr

Next Post