• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2026, 2:29
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καμία βάση στα δημοσιεύματα για ενδεχόμενο χτυπήματος στη Σούδα

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
21 Ιουνίου 2025
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


«Με τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής έκλεισε ένας κύκλος τοξικότητας, που δίχασε και παραπληροφόρησε τους πολίτες. Το σημαντικό είναι πως δύο υπουργοί της ΝΔ παραπέμπονται στο Δικαστικό Συμβούλιο, θεωρούμε πως οι πολιτικοί πρέπει να αντιμετωπίζουν το φυσικό δικαστή, όπως οι υπόλοιποι πολίτες και αυτό προδικάζει το σκεπτικό μας για την αναθεώρηση του άρθρου 16. Θυμίζω πως έχουμε καταργήσει ήδη την αποσβεστική προθεσμία», τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη, που παρεχώρησε στο ραδιόφωνο Status fm της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ερωτηθείς σχετικά ότι «το Δικαστικό Συμβούλιο έχει τη δυνατότητα να διερευνήσει πλήρως τη συγκεκριμένη υπόθεση, το σημαντικό είναι ότι η υπόθεση πηγαίνει εκεί, που έπρεπε να πάει εξαρχής και ελπίζουμε να ξεκινήσει σύντομα η δίκη. Εξαρχής είχαμε πει πως μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να ρίξει φως στην υπόθεση, στόχος των θεωριών συνωμοσίας ήταν να πλήξουν την κυβέρνηση και δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον πολιτικό παραλογισμό να συμπράττουν δύο κόμματα άκρας Δεξιάς και άκρας Αριστεράς κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για εσχάτη προδοσία. Η χθεσινή εξέλιξη βάζει τίτλους τέλους σε όλο αυτό και οι εξελίξεις πλέον αφορούν στη Δικαιοσύνη».

Σε ερώτηση για τον εν εξελίξει πόλεμο Ισραήλ – Ιράν ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «πάγια άποψη της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι η περαιτέρω κλιμάκωση των εχθροπραξιών δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, αντιθέτως θα κινδυνεύσουμε με μία περιφερειακή σύγκρουση με δυσμενείς επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία. Αναγνωρίζουμε ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο, αλλά αυτό πρέπει να γίνει όπως λένε όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ότι αυτό πρέπει να γίνει μέσω της διπλωματίας».

Σε αυτό το σημείο ο πρωθυπουργός διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι υπάρχουν πληροφορίες περί πιθανού πλήγματος στη ναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη και προσέθεσε ότι ο ίδιος δεν θα σχολιάσει στρατιωτικές συσκέψεις, όπου εξετάζονται διάφορα σενάρια.

Αναφορικά με τα εν εξελίξει έργα υποδομής στη Θεσσαλονίκη, όπου περιοδεύει σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο flyover και επεσήμανε ότι «θα παραδοθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2027. Κατανοώ την προσωρινή ταλαιπωρία, όμως όλοι αναγνωρίζουν πως το συγκεκριμένο έργο θα δώσει μία πολύ σημαντική κυκλοφοριακή ανάσα στην πόλη μαζί με το μετρό και την επέκταση του στην Καλαμαριά, μαζί με τα ηλεκτρικά λεωφορεία, σύντομα η Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα». Επίσης, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι έχει ζητήσει από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να γίνουν οι σχετικές μελέτες για την επέκταση του Μετρό και προς τη Δυτική Θεσσαλονίκη. «Ποτέ η Θεσσαλονίκη δεν είχε δει τόσα πολλά μαζεμένα έργα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος σε ερώτηση για την ανάπλαση της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ακούω τις επιφυλάξεις του δήμου και των πολιτών, θεωρώ πως ορισμένες είναι δικαιολογημένες, θα επανέλθουμε πριν από τη ΔΕΘ».





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Έκτακη συνεδρίαση του ΟΗΕ για την κατάσταση στην Ουκρανία – «Η Oυκρανία η πιο βαριά μολυσμένη χώρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», λέει ο ΟCHA

Next Post

Συναγερμός στο Ισραήλ καθώς οι IDF εντοπίζουν εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν

Next Post

Συναγερμός στο Ισραήλ καθώς οι IDF εντοπίζουν εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.