«Κόλαση» και απίστευτες εκφράσεις στη Βουλή – «Μη μου ανεβάζεις τη μικρή» φώναξε εξοργισμένος ο προεδρεύων | ενότητες, πολιτική


Σε πολιτικό ρινγκ μετατράπηκε το απόγευμα της Τρίτης η αίθουσα της Ολομελείας της Βουλής με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη να ανταλλάσσει απίστευτες εκφράσεις με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη και Γιάννη Ραγκούση.

Αφορμή στάθηκε η συζήτηση επί της κύρωσης σύμβασης για το Ελληνικό. Τα αίματα άναψαν αρκετά νωρίς όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Γεωργιάδη ο Παύλος Πολάκης αντέδρασε γελώντας:

“Γελά ο μωρός απτά Σφακιά” απάντησε ο κ. Γεωργιάδης. Ο κ. Πολάκης ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού και κάπου εκεί η ένταση βγήκε εκτός ορίων.

“Ο ακροδεξιός από την Αθήνα είπε γελάει ο μωρός από τα Σφακιά.

Είστε ψεύτης. Είπατε ότι κατεδαφίστηκαν 900 κτήρια. Η υπουργική απόφαση που φέρει την υπογραφή σου αναφέρει να κατεδαφιστούν τα κτήρια από 294 εως 299. Αυτό είναι 900;;; Πάμε μαζί να τα μετρήσουμε πόσα γκρεμίστηκαν” φώναξε ο κ. Πολάκης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης πήρε ξανά τον λόγο και απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Βουλής με εμφανές ειρωνικό ύφος είπε: “ Αν στην φράση μου μωρός από τα Σφακιά αναγνωρίζει το πρόσωπό του ο κ. Πολάκης να το αποσύρω. Εγώ κάποιον άλλο είχα στο μυαλό μου όταν είπα μωρός από τα Σφακιά. Εκπλήσσομαι που θεώρησε ότι τον αφορά. Την ίδια έκπληξη νομίζω έχουν και οι υπόλοιποι στην αίθουσα. Όσον αφορά στα κτήρια. Ο Τσίπρας είπε ότι γκρεμίσαμε ένα κτήριο. Ο Πολάκης τέσσερα. Συνεννοηθείτε . Για τις κατεδαφίσεις και τα πολεοδομικά φωνάξτε τον ευρωβουλευτή σας τον κ. Κόκκαλη να σας τα εξηγήσει. Το έργο άλλωστε το πήρε η Ιντρακατ στην οποία ήταν μέτοχος. Εμ πήρε τα λεφτά εμ φωνάζετε” είπε.

Αυτό που έριξε λάδι στη φωτιά ήταν η κίνηση του κ. Γεωργιάδη να καταθέσει στα πρακτικά φωτογραφία στην οποία ο κ. Τσίπρα στεκόταν μπροστά από πανό με τίτλο “Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ”. Με τον κ. Γεωργιάδη να έχει αποχωρήσει από τη Βουλή η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα κατηγορώντας τον Υπουργό πως κατέθεσε στα πρακτικά αλλοιωμένη και fake  φωτογραφία.

Ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος προφανώς ενημερώθηκε για όσα συνέβαιναν στη Βουλή επέστρεψε μετά από δύο ώρες υποστηρίζοντας ωστόσο ότι δεν ξέρει αν η φωτογραφία είναι αληθινή και πως το μόνο που ξέρει είναι ότι ο κ. Τσίπρας όλα αυτά τα έλεγε παντού.

Τα πράγματα εκτραχυνθήκαν. Ο κ. Ραγκούσης έλαβε τον λόγο ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και  κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι λειτούργησε ως χυδαίο και ξεφτιλισμένο τρόλεϊ του διαδικτύου. “Συνεχίζετε τις γελοιότητες. Το πρόβλημα δεν το έχουμε εμείς. Θα σας ανακηρύξουμε ευεργέτη μας στο τέλος. Το πρόβλημα το έχει η ιστορική παράταξη την οποία έχετε την τιμή να εκπροσωπείτε και οι έρημοι οι οπαδοί της που βλέπουν έναν Υπουργό του Μητσοτάκη να καταθέτει ψεύτικες φωτογραφίες.

Ο κ. Γεωργιάδης προσπάθησε να απαντήσει όμως η απίστευτη ένταση και οι συνεχείς διακοπές του κ. Ραγκούση τον εξόργισαν με αποτέλεσμα να φωνάξει “Καθίστε κάτω. Δεν θα μας κάνει μαθήματα κοινοβουλευτισμού ο Ραγκούσης. Έλεος”. Στο σημείο εκείνο η ένταση προκάλεσε την αν μη τι άλλο πρωτότυπη έκρηξη του  προεδρεύοντος Απόστολου Αβδελά ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Ραγκούση είπε : “Μη μου ανεβάζεις τη μικρή (σ.σ πίεση) τώρα”.

Ο κ. Γεωργιάδης επανήλθα λέγοντας ότι ο ίδιος δεν ήταν παρών στις διαδηλώσεις κατα του Ελληνικού άρα δεν μπορεί να γνωρίζει αν είναι ψεύτικη. “Το θέμα είναι ότι αυτά που λέει η φωτό τα έλεγε ο Τσίπρας παντού. Η ευαισθησία σας ως προς τη φωτό είναι καθαρή υποκρισία” είπε και αποχώρησε από την Ολομέλεια.





Πηγή

www.real.gr

Next Post