Κόντρα Τζάκρη-Ακρίτα με «φόντο» τις Σπέτσες –«Απαράδεκτο email-φιρμάνι»


Κόντρα μεταξύ της γραμματέως του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  και της βουλεύτριας Έλενας Ακρίτα έχει ξεσπάσει μετά την πρόσκληση του Στέφανου Κασσελάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, να παρευρεθούν στις Σπέτσες για την συνεδρίαση από τις 19 έως και τις 21 Ιανουαρίου. 

Όλα ξεκίνησαν όταν η  Θεοδώρα Τζάκρη, γραμματέας της ΚΟ απέστειλε email το βράδυ της Τετάρτης κατά το οποίο ενημέρωνε τους βουλευτές για τις υποχρεώσεις τους ενόψει αυτής της συνάντησης.

Το e-mail της Θεοδώρας Τζάκρη για το τριήμερο στις Σπέτσες:

«Αγαπητοί και Αγαπητές συνάδελφοι καλή χρονιά.

Ο Ιανουάριος είναι ένας πυκνός μήνας ενόψει και της προετοιμασίας του Συνεδρίου μας.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης μου ανάθεσε ως Γραμματέα της ΚΟ να σας διαβιβάσω την πρόσκλησή του για τη συνάντηση εργασίας της ΚΟ που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 21 Ιανουαρίου στις Σπέτσες.

Το περιεχόμενο της συνάντησης αφορά στον απολογισμό του έργου που έχει παραχθεί και σε κάθε κοινοβουλευτικό τομέα αλλά και στην παρουσίαση του προγραμματισμού και της προτεραιοποίησης των δράσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Τέλος, προσκαλείστε να παρουσιάσετε συγκεκριμένες προτάσεις για κατάθεση νομοθετικών προτάσεων.

Η παρουσίαση με power point για κάθε τομέα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 30 λεπτά, εκτός από τον τομέα οικονομικών, που θα έχει διάρκεια 60 λεπτά. Τα power point θα πρέπει να σταλούν μέχρι τις 18 Ιανουαρίου.

Λεπτομέρειες για το ταξίδι θα σταλούν σύντομα».

Σύμφωνα με πληροφορίες πολλά ήταν τα στελέχη του κόμματος που αντέδρασαν στην απόφαση αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ενώ νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε γνωστό πως και η Έλενα Ακρίτα διαφωνησε με την επιστολή, κάνοντας λόγο για ένα email -φιρμάνι.

Η βουλευτής Έλενα Ακρίτα εξέφρασε την δυσφορία της χαρακτηρίζοντας μάλιστα το επίμαχο email  ως φιρμάνι.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά η Έλενα Ακρίτα, «αυτό το μειλ-φιρμάνι με το απαράδεκτο προστακτικό ύφος, απευθύνεται σε Έλληνες βουλευτές και δη αριστερού κόμματος ή σε πρωτοετείς της Σχολής Αστυφυλάκων;».

Η επιστολή της Έλενας Ακρίτα:

«Αγαπητή Γραμματέα της ΚΟ,

Μια διευκρίνιση, παρακαλώ. Αυτό το μειλ-φιρμάνι με το απαράδεκτο προστακτικό ύφος, απευθύνεται σε Έλληνες βουλευτές και δη αριστερού κόμματος ή σε πρωτοετείς της Σχολής Αστυφυλάκων;

Καλή χρονιά

Έλενα Ακρίτα»





Πηγή

www.real.gr

Next Post