ADVERTISEMENT

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Επιστρέφω τη διερευνητική εντολή


Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να παραλάβει τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές της Κυριακής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, δήλωσε ότι θα επιστρέψει την διερευνητική εντολή, καθώς όπως είπε δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Το μήνυμα της κάλπης ήταν σαφές, θεωρώ ουσιαστικά ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία προϋπόθεση σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα βουλή. Θέλω να επισημάνω ότι αν ίσχυε χθες το εκλογικό σύστημα το οποίο θα ισχύσει στην επόμενη εκλογική διαδικασία, η ΝΔ θα είχε μια ισχυρή πλειοψηφία που θα ξεπερνούσε τις 170 έδρες. Θεωρώ χρέος μου να συμβάλω κι εγώ ώστε να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτό το εμπόδιο όπως αποδείχθηκε στην πράξη της απλής αναλογικής. Προτίθεμαι να σας επιστρέψω τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε νέες εκλογές εφόσον επιβεβαιωθεί η πρόβλεψή μου ότι είναι αδύνατη η συγκρότηση κυβέρνησης, ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, ότι η χώρα χρειάζεται όσο το δυνατόν συντομότερα ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και επέμενε ότι «το καλύτερο για τη χώρα είναι να συζητήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα, πως θα αυξήσουμε τους μισθούς και πως θα στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος, αλλά και να μιλήσουμε για τις προκλήσεις και τα θέματα που αφορούν στη νέα γενιά».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε υποδεχόμενη τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο ότι ο Πρόεδρος της Βουλής της παρέδωσε τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα και ότι τον κάλεσε για να του παραδώσει την πρώτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Νωρίτερα, τον πίνακα με τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα της 21ης Μαΐου, επέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής, Κων. Τασούλα, η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού.

Μετά τη σύντομη συνάντησή τους στο Μέγαρο της Βουλής, ο κ. Τασούλας μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο και παρέδωσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τη σειρά του τα αποτελέσματα.

Στο μεταξύ, «κλείδωσαν» οι δεύτερες εκλογές για τις 25 Ιουνίου, όπως είπε νωρίτερα ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον realfm 97,8.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Μου λένε τώρα εγκύρως ότι “κλείδωσαν” οι εκλογές για 25 Ιουνίου. Το έχει αποφασίσει ήδη ο πρωθυπουργός. Οι ημερομηνίες βγαίνουν, η Βουλή συγκαλείται 1η Ιουνίου, διαλύεται 2 ή 3 Ιουνίου συν 22 ημέρες που προβλέπει το Σύνταγμα, που είναι ο ελάχιστος χρόνος προεκλογικής εκστρατείας, 25 του μηνός εκλογές».





Πηγή

www.real.gr

Next Post