• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2026, 9:22
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Νέες δηλώσεις από τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
13 Μαρτίου 2023
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Νέες δηλώσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα έκανε ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν στην στήλη «Ημερολόγιο» του περιοδικού Spectator όπου φιλοξενεί κάθε εβδομάδα σκέψεις για μια σειρά από θέματα επιφανών πολιτών.

«Εμείς τα μέλη του ΔΣ του Βρετανικού Μουσείου εξετάζουμε μαζί με τους Έλληνες αν υπάρχει τρόπος να επιλυθεί η 200 ετών διαμάχη, ώστε τα γλυπτά του Παρθενώνα να μπορούν να εκτίθενται τόσο στο Λονδίνο όσο και στην Αθήνα. Παράλληλα, (πολιτιστικοί) θησαυροί που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα θα μπορούν να απευθυνθούν σε ένα νέο κοινό εδώ. Μπορεί να τα καταφέρουμε, μπορεί και όχι. Αξίζει όμως να το προσπαθήσουμε» τόνισε. .

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου εκφράζει δημόσια την άποψη αυτή. Στο συγκεκριμένο όμως σημείωμά του, ίσως αυτό που κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι κυριολεκτικά «αδειάζει» τον βρετανό πρώην πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον λέγοντας πως μπορεί τώρα να εκφράζει ανησυχίες για την επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα παλιότερα όμως, ο ίδιος ο Τζόνσον όταν ακόμη ήταν φοιτητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είχε γράψει πως «οι λόγοι για να αποσπάσεις τα Μάρμαρα ήταν ορθοί. Οι λόγοι για την επιστροφή τους είναι ακόμη ορθότεροι. Τα Ελγίνεια Μάρμαρα πρέπει να εγκαταλείψουν την ενοχική κουλτούρα του βορρά που πίνει ουίσκι και να εκτεθούν εκεί όπου ανήκουν: στη χώρα του λαμπερού φωτός, στη γη του Αχιλλέα, ‘τα σκιερά βουνά και στη θάλασσα που αντηχεί’». «Μάλλον υπάρχουν δύο Μπόρις» καταλήγει στο σύντομο σημείωμα του ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν.



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του 38ου Συνεδρίου

Next Post

Πέθανε ο νομπελίστας Κενζαμπούρο Όε

Next Post

Πέθανε ο νομπελίστας Κενζαμπούρο Όε

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.