• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2026, 10:05
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Να κάνουμε πραγματικότητα την Προοδευτική Ελλάδα

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
25 Σεπτεμβρίου 2025
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


«Ο ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ο καταλύτης για τις προοδευτικές συμμαχίες σε όλη τη χώρα και ο εγγυητής αυτού του σχεδίου», ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία και προανήγγειλε «πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου και σε κεντρικό και σε περιφερειακό/τοπικό επίπεδο».

Σημείωσε ακόμη ότι «Από τον Μάρτιο έχω μιλήσει δημόσια και ξεκάθαρα για το Φόρουμ διαλόγου των προοδευτικών δυνάμεων για προοδευτική κυβερνητική διέξοδο στις επόμενες εκλογές» και πρόσθεσε: «Ενθαρρύνουμε τον δημόσιο διάλογο για προοδευτική λύση στη χώρα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος για κοινή δράση και για να κάτσουμε σε τραπέζι προγραμματικής συζήτησης για μία κοινή προοδευτική απάντηση. Όλοι και όλες θα κριθούμε για το πως θα ανταποκριθούμε στις μεγάλες απαιτήσεις. Η υποχρέωσή μας είναι πλέον να προωθήσουμε την πολιτική μας πρόταση και να κάνουμε πραγματικότητα την Προοδευτική Ελλάδα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με οργανωτικό σχέδιο και πολιτικές πρωτοβουλίες. Και η πρότασή μας για την Προοδευτική Ελλάδα πρέπει να γίνει υπόθεση όλης της ελληνικής κοινωνίας».

Αναφέρθηκε στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι λέγοντας: «Από την πρώτη μέρα είμαστε στο πλευρό του κ. Πάνου Ρούτσι στον δίκαιο αγώνα που κάνει. Από την αρχή, χωρίς τυμπανοκρουσίες τον συνάντησα και του μετέφερα τη στήριξη και τη συμπαράσταση του κόμματος. Θα μπορούσε η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη να έχει λύσει το θέμα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Η ιατροδικαστική εξέταση μόνο να προσφέρει θετικά στην έρευνα μπορεί. Είναι απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε σήμερα από τον Γ. Φλωρίδη».

Ο Σωκράτης Φάμελλος σχολίασε την τοποθέτηση του Ταγίπ Ερνογάν στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ, λέγοντας: «Η προκλητική τοποθέτηση Ερντογάν, που έθεσε και θέματα εθνικής κυριαρχίας, αποδεικνύει το έλλειμα εθνικής στρατηγικής της κυβέρνησης, η οποία εξακολουθεί να είναι πιστή στο δόγμα του δεδομένου συμμάχου. Και στη γενοκτονία που συντελείται στη Γάζα, η κυβέρνηση αμφισβητεί και τους διεθνείς θεσμούς και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και τον ΟΗΕ. Όλα αυτά, την ώρα που τα κυριαρχικά μας δικαιώματα εξαρτώνται και από τους διεθνείς θεσμούς».

Αναφέρθηκε και στην ομιλία Τραμπ και άσκησε κριτική στην ΕΕ: «Είναι κρίσιμες και αρνητικές οι εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ομιλία και η πολιτική Τραμπ περιέχει σκοταδιστικές και εμπρηστικές τοποθετήσεις. Αμφισβητεί ευθέως το διεθνές δίκαιο, τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα. Επικίνδυνες απόψεις που συνδέονται με μία ακροδεξιά επίθεση και αναθεωρητικές απόψεις και παγκόσμια και στην Ευρώπη. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, η Ευρώπη είναι αδύναμη και εξαρτημένη. Επιλέγει την οικονομία του πολέμου και όχι την πράσινη συμφωνία και το κοινωνικό κράτος. Και δεν έχει πολιτική αυτονομία, ιδιαίτερα στα θέματα ασφάλειας, εξωτερικής πολιτικής και οικονομίας.

Έκανε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας: «Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη δεν έχουν θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία. Αντίθετα εντείνεται η απονομιμοποίηση της κυβέρνησης με τη σκανδαλώδη διαχείριση της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με την άρνηση ικανοποίησης του αιτήματος εκταφής του γιου του απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι και με την εντεινόμενη ακρίβεια που στραγγαλίζει τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Σημείωσε ακόμη ότι «o ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πέτυχε να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στη ΔΕΘ για την Προοδευτική Ελλάδα, που έχει διακριτή ταυτότητα και προκαλεί την προσοχή της δημόσια συζήτησης (πχ πρόταση για μηδενισμό/μείωση ΦΠΑ, για φορολόγηση υπερκερδών, φορολόγηση μερισμάτων, ενίσχυση εισοδήματος και μισθών, πλουραλισμό και αποκέντρωσης της οικονομίας, κλπ)».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

ΗΠΑ: Δύο κρατούμενοι νεκροί από τα πυρά σε γραφείο του ICE στο Ντάλας

Next Post

Γέμισε με αφίσες του «καταζητούμενου» Ερντογάν η Ουάσινγκτον – ΦΩΤΟ

Next Post

Γέμισε με αφίσες του «καταζητούμενου» Ερντογάν η Ουάσινγκτον – ΦΩΤΟ

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.