ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Στα «χαρακώματα» για την ανάδειξη του Τατοΐου | ενότητες, πολιτική


«Για αυλάρχη των Γλύξμπουργκ» λέει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για «γελοιότητες» κάνει λόγο το κυβερνών κόμμα.

Το ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Σκωτία και η συνάντησή του με τον Πρίγκιπα Κάρολο με στόχο την ανάδειξη του Τατοΐου στα πρότυπα του Dumfries, «άναψε τα αίματα» στην πολιτική σκηνή.

«Χρειάζεται μεγάλο απόθεμα γελοιότητας για να προσπαθεί κάποιος να συνδέσει την αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου, με το Πολιτειακό» επισήμανε η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο «για διαχρονικό και αταλάντευτο κόλλημα της ηγεσίας της ΝΔ με τους Γλύξμπουργκ».

Η ΝΔ απάντησε ότι η αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου γίνεται «ώστε να αποτελέσει ένα χώρο αναψυχής για τους πολίτες» και επισημαίνει ότι το πολιτειακό θέμα «λύθηκε οριστικά με πρωτοβουλία του ιδρυτή της ΝΔ Κ.Καραμανλή το 1974». 

Στην ανακοίνωσή του νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι: «Το θέμα είναι οι επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη να αποκαταστήσει το όνομα των Γλύξμπουργκ στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, κάτι για το οποίο τόσο ο ελληνικός λαός, όσο και ο ιδρυτής του κόμματός του και τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής αποφάνθηκαν οριστικά το 1974».

Συνεχίζοντας υποστήριξε: «Ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να ξαναγράψει τις πιο μελανές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, δεν διστάζει να προσβάλλει χιλιάδες αγωνιστές της Δημοκρατίας, αλλά και το ίδιο του το κόμμα» και καταλλήγει: «Του συνιστούμε για άλλη μια φορά να σταθεί στο ύψος του πρωθυπουργικού του αξιώματος και να μην συμπεριφέρεται ως αυλάρχης των Γλύξμπουργκ. ‘Αλλωστε έχουν περάσει σχεδόν 60 χρόνια από την Αποστασία και, παρά την… κατανοητή οικογενειακή αβροφροσύνη, δεν υπάρχει πλέον λόγος να καταθέτει δημόσια -και μάλιστα ως πρωθυπουργός- διαπιστευτήρια στον τέως», καταλήγει.





Πηγή

www.real.gr

Next Post