Ξεκίνησαν οι δοκιμές του F-16V – Παναγιωτόπουλος: Αναβάθμιση του στόλου μαχητικών της ΠΑ | ενότητες, πολιτική


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος, με σημερινή του ανάρτηση στο twitter, τονίζει ότι η αναβάθμιση του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίζεται.

Συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία ενός αναβαθμισμένου F-16 από τον αεροδιάδρομο της Τανάγρας, ο υπουργός αναφέρει: «Το πρώτο ελληνικό #F16 που αναβαθμίζεται στην εκδοχή #Viper στην #ΕΑΒ έκανε την παρθενική του πτήση σήμερα, με απόλυτη επιτυχία. Tέλος του μήνα θα βρεθεί στις εγκαταστάσεις της #LockheedMartin. Η αναβάθμιση του στόλου της Π.Α συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς».

Ξεκίνησαν οι πρώτες δοκιμές του πρωτότυπου αναβαθμισμένου F-16V της Π.Α.

Στην Ελλάδα βρίσκονται δύο Αμερικανοί χειριστές δοκιμαστές της Lockheed Martin προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις πρώτες δοκιμές του πρωτότυπου F-16 της Π.Α. που έχει αναβαθμιστεί στο επίπεδο V.

Η πτήση του -εκσυγχρονισμένου στην έκδοση Viper F-16 διήρκεσε μία ώρα και τέσσερα λεπτά. Απογειώθηκε στις 10:54, εκτέλεσε τοπική πτήση και προσγειώθηκε στις 11:58, αφού εκτέλεσε μια σειρά από προβλεπόμενες δοκιμασίες και ελέγχους. Θα πραγματοποιηθούν κι άλλες δοκιμαστικές πτήσεις από την Τανάγρα προτού το αεροσκάφος μεταφερθεί στις ΗΠΑ για την ολοκλήρωση των εργασιών.

«Το πρώτο ελληνικό F16 που αναβαθμίζεται στην εκδοχή Viper στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ τροχοδρομεί στον αεροδιάδρομο της Τανάγρας. Σήμερα έκανε την παρθενική του πτήση με απόλυτη επιτυχία. Στο τέλος του μήνα θα πετάξει στην Αμερική προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τεχνικές παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin. Η μεγάλη αναβάθμιση του στόλου μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.» έγραψε στο Facebook ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Οι δοκιμές θα αφορούν όλες τις αρχικές ενέργειες οι οποίες θα πρέπει να γίνουν στο έδαφος για να διαπιστωθεί ότι το αεροσκάφος είναι ασφαλές για να πετάξει. Ετσι, θα γίνει η δοκιμή των περισσότερων συστημάτων του ενώ αυτό είναι στο έδαφος από τον δοκιμαστή πιλότο, στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κάποιες τροχοδρομήσεις, ενώ τέλος θα πραγματοποιηθούν και πρώτες πτήσεις.

Οπως εκτιμάται, οι δοκιμές θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου, πριν το αεροσκάφος πετάξει για τις ΗΠΑ, όπου και θα γίνουν πλήρης έλεγχος και πιστοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης. Από τις αρχές Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η άφιξη στην ΕΑΒ των πρώτων τεσσάρων μαχητικών από τις Μοίρες της Π.Α. για την εγκατάσταση των συστημάτων στο πρότυπο των εργασιών που έγιναν στο πρώτο αεροσκάφος, ένα F-16 Adv. Η άφιξη στην Τανάγρα προβλέπεται κάθε 50 ημέρες περίπου, έως οι εργασίες ολοκληρωθούν στα τέσσερα πρώτα κάπου μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.





Πηγή

www.real.gr

Next Post