Οικονόμου: Μητσοτάκης και Καραμανλής θα συζητήσουν για τις εκλογές, δεν υπάρχει σκέψη για Καρατζαφέρη | ενότητες, πολιτική


«Eμείς θα διεκδικήσουμε από την κοινωνία ανανέωση εντολής για αυτοδύναμη κυβέρνηση και δεν υπάρχει κάτι που να μη δείχνει ότι δεν είναι εφικτή η επιτυχία της νέας αυτοδυναμίας, αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό θα ζητήσουμε από τους πολίτες».

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση αν η Νέα Δημοκρατία θα απευθύνει πρόταση για συνεργασία στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, μετά τις εκλογές με απλή αναλογική, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

“Η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει με σεβασμό όλα τα πολιτικά κόμματα, δεν τους αντιμετωπίζει ως εχθρούς, αλλά ως πολιτικούς αντιπάλους και για οποιαδήποτε αντιπαράθεση εμείς θέλουμε να γίνει επάνω σε επίπεδο ιδεών αξιών αρχών και κυρίως έργων”, είπε ο κ. Οικονόμου.

Σε ερώτηση αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι αυτό αφορά τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού και είναι κάτι που θα συζητήσουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής.

Επίσης, είπε ότι δεν υπάρχει σκέψη ή πρόθεση να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν πιστεύει στη χρησιμότητα της απλής αναλογικής και σημείωσε πως η επίτευξη αυτοδυναμίας, όπως και στην τρέχουσα θητεία, δεν αποκλείει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει ιδέες, δυνάμεις, πρόσωπα που δεν θα προέρχονται από τον πυρήνα του κόμματος ή μόνο από τη Νέα Δημοκρατία.

Σε ερώτηση για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αποφεύγει να πάρει μέρος σε ντιμπέιτ μαζί του, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι έχουν γίνει αρκετές αντιπαραθέσεις του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή και σημείωσε: “Η σύγκριση του πρωθυπουργού με τον κ. Τσίπρα γίνεται και μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού. Καθένας βλέπει, συγκρίνει, ξέρει και μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του για το ποιος ήταν ο καλύτερος, ο καταλληλότερος για τη χώρα πρωθυπουργός. Και, προφανώς, στην προεκλογική περίοδο θα έχουμε και άλλου τύπου αντιπαραθέσεις και συζητήσεις, εφόλης της ύλης και παντού”.

Σχετικά με τη διάταξη, που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή, για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπογράμμισε: “Όλες οι συζητήσεις για να υπάρξει συνεννόηση με τα άλλα κόμματα δεν έχουν προσχηματικό χαρακτήρα. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να καταλήξουμε στην ευρύτερη δυνατή συναίνεση, αρκεί αυτή η συναίνεση να μην αλλάζει το χαρακτήρα της διάταξης και να μην ξεστρατίζει από το στόχο που θέλουμε να πετύχουμε”.

Για τις παρεμβάσεις (συνεντεύξεις κ.α.) που κάνει ο Ηλίας Κασιδιάρης μέσα από τη Φυλακή είπε ότι “υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες και αν παραβιάζονται οφείλουν τα αρμόδια όργανα της πολιτείας να κάνουν τη δουλειά τους”.

Σε ερώτηση για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο ο κ. Οικονόμου τόνισε: “Ο κυπριακός λαός εξέφρασε τη βούληση του και σε λίγες μέρες θα είναι η εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες θα εκφραστούν οι Κύπριοι πολίτες και νομίζω ότι όλοι θα σεβαστούν το εκλογικό αποτέλεσμα ενωμένοι. Είναι αυτονόητη, έτσι κι αλλιώς η συνεργασία που θα έχει η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική πολιτεία με τον όποιον εκλεγεί στη διεκδίκηση των δικαίων και των ζητημάτων που αφορούν τον Κυπριακό Ελληνισμό”.

Ως προς τις δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές στην Κύπρο και τη συζήτηση αν έπεσαν έξω είπε ότι “δεν θα έλεγα ότι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω” κι αυτό γιατί, όπως εξήγησε, οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι ένας υποψήφιος, ο οποίος θα ήταν πρώτος, και πράγματι ήταν ο Νίκος Χριστοδουλίδης, και θα υπήρχε μία αμφίρροπη μάχη μεταξύ του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Και τις τελευταίες μέρες οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι είχε προβάδισμα για τον δεύτερο γύρο αυτός που πέρασε.





Πηγή

www.real.gr

Next Post