Παφίλης: Ζητάμε να αποσυρθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την καλλιτεχνική εκπαίδευση | ενότητες, πολιτική


Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την οποία πραγματοποίησαν, νωρίτερα σήμερα, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος και οι σπουδαστές των δραματικών σχολών, κατά του προεδρικού διατάγματος για την καλλιτεχνική εκπαίδευση, συμμετείχε ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

ο κ. Παφίλης εξέφρασε την συμπαράσταση του κόμματός του στα αιτήματα των σπουδαστών.

«Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας σε όλα τα καλλιτεχνικά σωματεία και συμφωνούμε με τα αιτήματά τους», ανέφερε σε δήλωσή του στον χώρο της συγκέντρωσης ο κ. Παφίλης και συνέχισε: «Αυτό το απαράδεκτο και προκλητικό Προεδρικό Διάταγμα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα. Αυτό που ζητάνε τα καλλιτεχνικά σωματεία αλλά και όλος ο κόσμος, είναι αναβάθμιση της καλλιτεχνικής παιδείας. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, με ολέθρια αποτελέσματα, με υποβάθμιση, με προβλήματα και στους εργαζόμενους, με την υποβάθμιση της καλλιτεχνικής παιδείας.

Ζητάμε την απόσυρσή του και να ληφθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για την αναβάθμιση της καλλιτεχνικής παιδείας στα σχολεία γιατί υπάρχει συνεχής μείωση των καλλιτεχνικών μαθημάτων. Θεωρούμε πως πρέπει να υπάρξει ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης που θα ξεκινά από το σχολείο και θα φθάνει ως το πανεπιστήμιο.

Αυτό το Προεδρικό Διάταγμα αλλά και όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, ακολουθώντας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αναβαθμίζουν αλλά υποβαθμίζουν την καλλιτεχνική εκπαίδευση. Αυτό πρέπει να είναι ένα κριτήριο. Όταν φοβάσαι τον πολιτισμό που είναι μια ανώτερη μορφή της ανθρώπινης σκέψης, αυτό σημαίνει ότι δεν θέλεις ανθρώπους μορφωμένους που να σκέφτονται, αλλά θέλεις μηχανήματα και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε», κατέληξε ο κ. Παφίλης.





Πηγή

www.real.gr

Next Post