• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 13 Μαΐου 2026, 3:50
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Περιμένω να δω ποια από τις κοινοβουλευτικές ομάδες που είναι πολλές, θα εκφράσει καλύτερα τις ιδέες και τις αξίες της Αριστεράς

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
27 Νοεμβρίου 2024
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Στις εξελίξεις στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από την εκλογή του Σωκράτη Φάμελλου στην προεδρία, αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ η Αθηνά Λινού, ανεξάρτητη βουλευτής, προερχόμενη από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Αναφερόμενη στο αν η εκλογή του κ. Φάμελλου, ανοίγει πιθανότητες επιστροφής της στο ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε πως: «Νομίζω είναι νωρίς ακόμα. Εγώ ξέρετε ότι εκείνο που με ενδιαφέρει πιο πολύ είναι να συνεχίσουμε όσο μπορούμε, όλα τα αριστερά κόμματα, όλοι οι άνθρωποι που εμφορούνται από αριστερές αξίες να συμμετέχουμε και αυτό ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον ότι ο ελληνικός λαός και τα στελέχη και οι άνθρωποι που ψήφισαν χθες ψήφισαν την παραμονή της Αριστεράς με αρκετή δύναμη στο Κοινοβούλιο. Αλλά νομίζω ότι ταυτόχρονα ψήφισαν και τη σύνεση, τη σοβαρότητα, στο πρόσωπο του κ. Φάμελλου και όχι την επιθετικότητα. Δεν επιθυμούν απ’ ότι φαίνεται οι άνθρωποι ο εκφοβισμός να γίνει μονιμότητα ή τρόπος έκφρασης».

Συνέχισε λέγοντας ότι: «Νομίζω ότι με τον κ. Φάμελλο είχα πάντα ανοιχτή γραμμή και μιλάω και τον εκτιμώ και εκτιμώ το έργο του, αλλά πρέπει να δούμε. Εγώ πιστεύω πολύ στην ενότητα της Αριστεράς. Να δούμε ποιο θα είναι το κόμμα που θα καταφέρει να ενώσει την Αριστερά αλλά και να αναδείξει τις αξίες, γιατί αυτό είναι σημαντικότερο. Οι άνθρωποι δεν περιμένουν από εμάς να δουν σε ποιο κόμμα θα πάει και τι θα κάνει η Λινού, περιμένουν να δουν πώς θα βελτιωθεί η καθημερινότητά τους. Και επειδή είμαστε και σε μια πολύ δύσκολη παγκόσμια κατάσταση, εκείνο που πρέπει να μας ανησυχεί είναι πώς θα μπορέσουμε σαν χώρα να συνεισφέρουμε και να βοηθήσουμε στην ειρήνη, στην υπομονή, έτσι ώστε οι άνθρωποι να ζήσουν καλύτερα».

Ως προς το ενδεχόμενο να αντιδράσει θετικά προς μία κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στο οποίο ηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης, η κ. Λινού απάντησε: «Εγώ εκείνο που θα περιμένω να δω είναι ποια από τις κοινοβουλευτικές ομάδες που είναι πολλές, θα εκφράσει καλύτερα τις ιδέες και τις αξίες της Αριστεράς και ποια θα μπορέσει να ενώσει την Αριστερά. Γιατί έτσι όπως είναι διασπασμένοι όλοι αυτοί που σκέφτονται αριστερά, που πιστεύουν στην καταπολέμηση των ανισοτήτων, που πιστεύουν σε θέματα ισότητας, είναι δύσκολο και να περάσουν αυτά τα μηνύματα.
Όταν όμως ενωθούν θα είναι καλύτερα. Δεν αποκλείω τίποτα, αλλά και δεν δεσμεύομαι σε τίποτα».

Στο ερώτημα αν θα έβλεπε τον εαυτό της στο ΠΑΣΟΚ υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη, δήλωσε: «Τίποτα δεν αποκλείεται, ο κύριος Ανδρουλάκης είναι ένας σοβαρός άνθρωπος. Περιμένω να δω όλες τις αξίες και πως μπορούν να εκφραστούν».

Για το αν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ τις δυνατότητες για επανεκκίνηση, η κ. Λινού ανέφερε πως: «Νομίζω ότι ένα κόμμα δεν εξαρτάται μόνο από τα πρόσωπα. Εξαρτάται από τον ηγέτη, από την έμπνευση και κυρίως εξαρτάται από τους πολίτες που θα αγκαλιάσουν το κόμμα ή θα συνεχίσουν να το αγκαλιάζουν και θα το προωθήσουν. Δεν ξέρω πώς σκέφτονται οι άνθρωποι. Περιμένω να δω και τις εκφράσεις και των προηγούμενων μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το πώς θα εκφραστούν οι συμπεριφορές και οι αξίες. Γιατί αν ένα κόμμα εκφράζει αξίες, πρέπει να εκφράζει και αντίστοιχο σεβασμό στην ειλικρίνεια, στη δικαιοσύνη».

Τέλος σχολιάζοντας την τελευταία παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και ερωτώμενη αν πρέπει να παρέμβει εκ νέου, με στόχο να ενώσει όλα τα κόμματα που προήλθαν από το ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως: «Ίσως και πολύ περισσότερα. Είναι θέμα ηγέτη και τι επιθυμία έχει αλλά και τι όνειρο έχει. Ελπίζω ότι θα συμβεί, όχι με το συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο εκτιμώ πάρα πολύ, αλλά με κάποιον Έλληνα ηγέτη. Αυτό μας λείπει».





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

«Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Λιβάνου και της Χεζμπολάχ να καταλήξουν σε συμφωνία με το Ισραήλ»

Next Post

Σύγκρουση δύο δικύκλων στο Παλαιό ΚΤΕΛ – Παραβίασε το κόκκινο

Next Post

Σύγκρουση δύο δικύκλων στο Παλαιό ΚΤΕΛ - Παραβίασε το κόκκινο

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.