• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2026, 21:13
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Πολάκης: Παράνομες οι ενέργειες της αναπληρώτριας γραμματέως – Κανονικά αύριο η ΚΕ

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
10 Ιουλίου 2026
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


«Η συλλογή υπογραφών για τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής είναι απολύτως νόμιμη και με βάση το καταστατικό, αύριο θα γίνει όπως και δήποτε και παρά τις παράνομες ενέργειες της αναπληρώτριας γραμματέως, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής»

Αυτό υπογράμμισε ο Παύλος Πολάκης σε δηλώσεις του, καλώντας όλα τα μέλη της ΚΕ αύριο στις 10.30 ενώ, όπως είπε, θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και μέσω zoom. Για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση, διευκρίνισε, πρέπει να συμμετάσχουν τουλάχιστον 130-135 μέλη.

Ο Π. Πολάκης σημείωσε πως η αυριανή συνεδρίαση θα έχει ως αντικείμενο την αλλαγή της πολιτικής απόφασης της προηγούμενης Κεντρικής Επιτροπής, «τονίζοντας δυνατά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις επόμενες εκλογές με ένα σαφές προγραμματικό πλαίσιο που έχει ψηφίσει και στα συνέδρια του, καλώντας την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση αριστερών δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων». Επιπλέον, όπως είπε, θα πάρει απόφαση για την επαναφορά του στη κοινοβουλευτική ομάδα με βάση απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και τρίτον, θα υπάρξει συμπλήρωση της Πολιτικής Γραμματείας και εκλογή νέου γραμματέα.

Ερωτηθείς αν πρέπει να εκλεγεί πρώτα πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας για να μπορέσει να τον επαναφέρει, ο Π. Πολάκης, απάντησε πως «το ανώτερο όργανο του κόμματος ανάμεσα στα συνέδρια είναι η Κεντρική Επιτροπή», ξεκαθαρίζοντας ότι για «να μην επαναληφθούν φαινόμενα τύπου να ψηφίζουν κάποιοι και μετά να αποχωρούν», «στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας η οποία θα εκλέξει νέο πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας θα πάρουν μέρος οι βουλευτές οι οποίοι θα δηλώσουν ότι παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι και υποψήφιοι του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές».

Σχετικά με το μήνυμα ακύρωσης της ΚΕ από την αναπληρώτρια γραμματέα του κόμματος, Αν. Σαπουνά, σχολίασε ότι «δεν είχε απολύτως καμία ούτε νομιμοποίηση ούτε αρμοδιότητα να την ακυρώσει», ενώ επισήμανε ότι, βάσει καταστατικού, ρόλο προέδρου μετά την παραίτηση του Σ. Φάμελλου αναλαμβάνει η Πολιτική Γραμματεία.

Σχετικά με το ποιος θα κάνει την εισήγηση στην αυριανή ΚΕ, εξήγησε ότι εφόσον η σύγκλησή της έγινε μετά από αίτημα μελών της, ούτως ή άλλως θα γινόταν από κάποιο από αυτά, όπως και θα γίνει.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι απέναντι στο κόμμα Τσίπρα, σχολίασε πως «ο κύριος Τσίπρας βγήκε απέναντι στον κόμμα του» και τόνισε πως «αυτήν την στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα με το πιο πλήρες πρόγραμμα κυβερνώσας Αριστεράς βαθιών θεσμικών αλλαγών που έχει ανάγκη η εργαζόμενη λαϊκή πλειοψηφία».





Πηγή

www.real.gr

Previous Post

Ελεύθεροι οι δύο αστυνομικοί για τον βιασμό της 19χρονης στο ΑΤ Ομονοίας – Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.