• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 18 Μαΐου 2026, 15:36
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Σε Frοntex και ΕΕ το βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
6 Φεβρουαρίου 2023
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Διεθνοποιεί η Αθήνα την τουρκική πρόκληση στο Φαρμακονήσι, τονίζοντας τον κίνδυνο ενός «ατυχήματος» στο Αιγαίο, ως αποτέλεσμα της τουρκικής προκλητικότητας, έχοντας στείλει φωτογραφίες και βίντεο από το περιστατικό στην Frontex.

Ταυτοχρόνως, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας απέστειλε επιστολή προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ, τονίζοντας πως οι προκλήσεις αυξάνουν τις πιθανότητες «ατυχήματος», σε μία περίοδο που οι εντάσεις στο Αιγαίο είναι στο «κόκκινο» σε θάλασσα και αέρα.

Σύμφωνα με τον Alpha, από την Frontex αναφέρουν πως τους εξέπληξε η επιθετικότητα και η ωμότητα του συγκεκριμένου βίντεο από το Φαρμακονήσι. Θέση πήρε και το State Department θυμίζοντας στην Τουρκία πως η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να είναι σεβαστές και να προστατεύονται.

Φίλης: Θα μείνει στα λόγια ο Ερντογάν

Ο αναλυτής διεθνών θεμάτων του ΑΝΤ1, Κωνσταντίνος Φίλης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο με τον Νίκο Χατζηνικολάου, υποστηρίζει ότι ο Ερντογάν θα μείνει στα λόγια και εξήγησε τους παράγοντες που τον υποχρεώνουν να μην τραβήξει κι άλλο το σκοινί.

«Οι ρητορικές εξάρσεις της Τουρκίας θα συνεχιστούν όπως και τα τζαρτζαρίσματα στο Αιγαίο, ανάμεσα στα Λιμενικά και τις ακταιωρούς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ατυχήματος ή προβοκάτσιας. Οι ελληνικές Αρχές επιδεικνύουν πάντα ψυχραιμία ωστόσο τι θα συμβεί αν έχουμε κάποιον τραυματία ή έναν νεκρό;», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αναλυτής.

«Εκτιμώ ωστόσο ότι ο Ερντογάν θα μείνει στα λόγια και ότι του είναι εξαιρετικά δύσκολο να περάσει στην πράξη» τόνισε ο Κ. Φίλης, σημειώνοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει μπει στο στόχαστρο ως ο «Δούρειος Ίππος» του Πούτιν.

Παράλληλα, ο αναλυτής ανέφερε ότι δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα για προμήθεια των F-16 από αμερικανικής πλευράς, ενώ τόνισε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον Τζο Μπάιντεν -ακόμα κι αν το επιθυμούσε- να κοντραριστεί με το Κογκρέσο όταν η Τουρκία συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Μάλιστα, εκτίμησε ότι σε ένα τέτοιο κλίμα, μια πρόκληση κρίσης με την Ελλάδα, θα αποτελούσε «ταφόπλακα» στις επιδιώξεις της Τουρκίας για αγορά και εκσυγχρονισμό των F-16.

Τέλος, σημείωσε χαρακτηριστικά πως η Άγκυρα δεν θα ήθελε να ανοίξουν δικαστικές ή οικογενειακές υποθέσεις που είναι σε γνώση των Αμερικανών και οι οποίες θα του κόστιζαν εκλογικά.



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Απειλεί ο Ερντογάν: Οι δυτικές χώρες «θα πληρώσουν» για το κλείσιμο των προξενείων | ενότητες, κόσμος

Next Post

«Κόλαση» στην Χιλή: Στους 24 οι νεκροί από τις δασικές φωτιές

Next Post

«Κόλαση» στην Χιλή: Στους 24 οι νεκροί από τις δασικές φωτιές

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.