Σκυλακάκης στον Realfm 97,8: Όσο περισσότερο τραβάει ο πόλεμος τόσο περισσότερο η οικονομία μας γίνεται φτωχότερη | ενότητες, πολιτική


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή αναφέρθηκε στα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας που ανακοινώθηκαν χθες. 

“Θα είναι στις αρχές Απριλίου, χρειάζονται δύο με τρεις εβδομάδες για να ψηφιστεί η νομοθεσία και να δημιουργηθεί η σχετικά πλατφόρμα” ανέφερε σχετικά με την καταβολή της επιδότησης.

“Όσο περισσότερο τραβάει ο πόλεμος τόσο περισσότερο η οικονομία μας γίνεται φτωχότερη, γιατί οι τιμές των εισαγόμενων παραμένουν υψηλά και γίνονται πλουσιότεροι οι Σαουδάραβες ή οι Καταριανοί, και φτωχότεροι εμείς. Όσο γινόμαστε φτωχότεροι επειδή αυτή τη στιγμή δανειζόμαστε, έχουμε έλλειμμα, τόσο μικρότερες δυνατότητες θα έχουμε. Θα σας έλεγα ότι σε περίπτωση αποκλιμάκωσης των τιμών και λήξης του πολέμου, θα έχουμε μεγαλύτερη δυνατότητα να βοηθήσουμε” σημείωσε.

“Με τους ανέργους, επίκειται η αύξηση του κατώτατου μισθού που θα τους επηρεάσει σε μόνιμη βάση. Παρατηρούμε μια μείωση της ανεργίας, μια αύξηση των κενών στην αγορά εργασίας και έχουμε μεγάλα προγράμματα για να μπορέσουν να βρουν δουλειά” ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης.

“Για τον τουρισμό έχουμε μια συντηρητική πρόβλεψη για το 80% του 2019. Αν ο πόλεμος σταματήσει πιστεύω θα πάμε καλύτερα από αυτό. Αν συνεχίσει δεν έχω πρόβλεψη” δήλωσε ο υπουργός.





Πηγή

www.real.gr

Next Post