• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 23 Ιουνίου 2026, 22:46
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Στηρίζουμε την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, το ίδιο θα πράξουμε για την ισχύ της στις εθνικές εκλογές

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
26 Ιανουαρίου 2024
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Την στήριξη της Πλεύσης Ελευθερίας στην κυβέρνηση και την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού, δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι το ίδιο θα πράξει και για το νομοσχέδιο που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές.

«Η Πλεύση Ελευθερίας υποστηρίζει και θα υποστηρίξει την επιστολική ψήφο και δεν αντιλαμβανόμαστε υπό καμία έννοια πως μπορεί για λόγους κομματικής αντιπαράθεσης ή κομματικού τακτικισμού να επιλέγει κάποιος να στερήσει το δικαίωμα και μία δυνατότητα, που κατατείνει στην εμβάθυνση της δημοκρατίας», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου, κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για την δυνατότητα επιστολικής ψήφου του απόδημου ελληνισμού στις ευρωεκλογές .

Παράλληλα, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «η επιστολική ψήφος πρέπει να είναι επιλογή και όχι επιβολή», και διευκρίνισε ότι «η Πλεύση Ελευθερίας διατηρεί όλες τις επιφυλάξεις που έχει εκφράσει και αφορούν: την διατήρηση και όχι την κατάργηση των εκλογικών τμημάτων, την εξατομίκευση της παράδοσης της επιστολικής ψήφου προς και από τον εκλογέα και τις μεγαλύτερες διευκολύνσεις για τα άτομα με αναπηρία.

«Η επιστολική ψήφος δεν πρέπει να είναι αποκλειστικός τρόπος άσκησης του εκλογικού δικαιώματος για έναν πολίτη, ενώ πρέπει να δείτε με έμφαση την συγκρότηση εκλογικών τμημάτων και ειδικών εκλογικών καταλόγων για τους φοιτητές και για τους εποχικά εργαζόμενους», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι μετά τις ευρωεκλογές θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού και για τις εθνικές εκλογές, η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ήδη από τώρα σας λέμε ότι αυτή την επιλογή θα την στηρίξουμε».

«Θα έχουμε το χρόνο, την δυνατότητα και τη νηφαλιότητα να εξετάσουμε και τις ψηφιζόμενες διατάξεις που ψηφίζουμε σήμερα για τις ευρωεκλογές, να δούμε τα προτερήματα αλλά και τα προβλήματα, ώστε να οδηγηθούμε σε καλύτερες, αρτιότερες λύσεις για την θωράκιση της μυστικότητας, της εγκυρότητας του αδιάβλητου των εκλογών με επιστολική ψήφο και του αδιάβλητου της εκλογικής διαδικασίας», υπογράμμισε.

«Δεν μας απασχολεί αποσπασματικά η επιστολική ψήφος, αλλά συνολικά η εκλογική διαδικασία και ζητούμε, στο διάστημα που θα μεσολαβήσει και μέχρι τις ευρωεκλογές και μετά από αυτές, να εφαρμόσετε την τακτική που μέχρι τώρα εφαρμόζετε και θεωρούμε άριστη πολιτικά και θεσμικά, να διατηρήσετε έναν ανοιχτό διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Η Πλεύση Ελευθερίας σε αυτό το διάλογο θα είναι παρών», κατέληξε η κ. Κωνσταντοπούλου.



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Τουρκία: Τρομακτική αναγκαστική προσγείωση από στρατιωτικό αεροσκάφος – Πέρασε ξυστά από αυτοκίνητο

Next Post

Θανατοποινίτης εκτελέστηκε με εισπνοή αζώτου – Η αμφιλεγόμενη μέθοδος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά

Next Post

Θανατοποινίτης εκτελέστηκε με εισπνοή αζώτου – Η αμφιλεγόμενη μέθοδος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.