Στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης στο Στρασβούργο ο Απόστολος Τζιτζικώστας | ενότητες, πολιτική


«Θεμέλια» του κοινού μας «Ευρωπαϊκού Σπιτιού», χαρακτήρισε τις τριακόσιες Περιφέρειες και τους ενενήντα χιλιάδες δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο, στην οποία συμμετείχε εκπροσωπώντας τους δήμους και τις Περιφέρειες της Ε.Ε., ο κ. Τζιτζικώστας επεσήμανε την ανάγκη να ακουστεί η φωνή των τοπικών κοινωνιών.

«To κοινό μας “Ευρωπαϊκό Σπίτι” πρέπει να έχει ισχυρά θεμέλια -τις Περιφέρειες και τους δήμους, ισχυρά τείχη -τα κράτη μέλη, και προστατευτική στέγη -την Ε.Ε. Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να ενισχύσουμε αυτό το κοινό “Ευρωπαϊκό Σπίτι” κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν φτάσουμε, πέρα από τις Βρυξέλλες και τις πρωτεύουσες των Κρατών -Μελών, σε κάθε Περιφέρεια και δήμο της Ευρώπης και αν ακούσουμε τη φωνή των τοπικών κοινωνιών», είπε χαρακτηριστικά.





Πηγή

www.real.gr

Next Post