Στρατιωτική βοήθεια σε ξηρά, αέρα, θάλασσα αν δεχθούμε επίθεση – Τα ατού των νέων φρεγατών Belharra – Βίντεο | ενότητες, πολιτική


Πλήρης εξοπλισμός αεράμυνας και ανθυποβρυχιακού πολέμου με δυνατότητες που καταρρίπτουν εναέριους στόχους σε πολύ μεγάλες αποστάσεις.

Η νέα ελληνογαλλική συμφωνία που υπεγράφη σήμερα στο Παρίσι προβλέπει την άμεση στρατιωτική συνδρομή της Γαλλίας προς την Ελλάδα και αντιστρόφως, σε περίπτωση επίθεσης από τρίτη χώρα, ακόμη και αν αυτή η χώρα είναι μέσα στο πλαίσιο των συμμαχιών τους.

Η ελληνική επιδίωξη είναι να υπάρχει τακτική γαλλική παρουσία στον ελληνικό εθνικό χώρο. Στρατιωτικές πηγές με γνώση των συζητήσεων που επικαλείται το Open, ανέφεραν πως το επόμενο διάστημα είναι πολύ πιθανόν να δούμε γαλλικά μαχητικά να μετασταθμεύουν στην Τανάγρα αλλά και ναυτική παρουσία στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και συγκεκριμένα να δούμε γαλλικό πολεμικό πλοίο στη ναυτική βάση της Σούδας.

Οι φρεγάτες, με την υψηλή τεχνολογία και τα μεγάλου βεληνεκούς οπλικά τους συστήματα «θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστής ισχύος στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς πέρα από τις αυξημένες δυνατότητες θα είναι απολύτως συμβατές ώστε να «συνεργάζονται» με τα μαχητικά Rafale. 

Τα χαρακτηριστικά των νέων φρεγατών του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού

Οι φρεγάτες FDI HN, γνωστές ως «Belharra», είναι το νέο απόκτημα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, μετά τις σημερινές επίσημες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το Παρίσι.

Οι δύο πρώτες φρεγάτες θα παραδοθούν το 2025 ενώ η τρίτη το 2026.

Η FDI HN διαθέτει δυνατότητες συνεχούς ελέγχου του εναέριου και θαλάσσιου χώρου και αυτονομία δράσης για την υποστήριξη των αμυντικών και πολιτικών στόχων.

Εξοπλίζεται με προηγμένο ραντάρ SeaFire, αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster 30, πυροβόλο 76 χιλιοστών και σύστημα RAM 21 πυραύλων για την προστασία του σκάφους από αέρος, ξηράς και θαλάσσης. Παράλληλα, διαθέτει σόναρ Captas-4 καθώς και ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα MH-60R.

Αναφορικά με τα όπλα της φρεγάτας κατά πλοίων, το «οπλοστάσιο» της FDI HN περιλαμβάνει πυραύλους Exocet, που έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν στόχους σε μεγάλη απόσταση.

Η κατασκευάστρια εταιρεία, Naval Group, τονίζει ότι οι ψηφιακές υποδομές της φρεγάτας «εγγυώνται μελλοντικές δυνατότητες εξέλιξης», ώστε να αντιμετωπιστούν απειλές κατά τη διάρκεια ζωής του πλοίου, όπως βαλλιστικοί πύραυλοι, πολυ-ηχητικοί πύραυλοι, απειλές Stealth αλλά και κυβερνο-επιθέσεις.

Τέλος, η φρεγάτα συνδυάζει πληθώρα υπερσύγχρονων τεχνολογιών, που εξασφαλίζουν οι συνεργασίες της Naval Group με τις εταιρείες Thales και MBDA.

Αιγαίο: 40 παραβιάσεις των Τούρκων μετά τη συμφωνία για τις Belharra

Σύμφωνα με το Mega, την ημέρα όπου η Ελλάδα ανακοίνωσε την συμφωνία με τη Γαλλία για τις φρεγάτες Belharra, η Τουρκία προχώρησε σε μπαράζ προκλήσεων στο Αιγαίο με δεκάδες παραβιάσεις.

Συγκεκριμένα, 40 μαχητικά της Τουρκίας παραβίασαν τον εναέριο ελληνικό χώρο και κυρίως στο βόρειο Αιγαίο και στο Καστελόριζο, ενώ υπήρξαν και 3 σκληρές εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά.

Η αιχμηρή ανάρτηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για το Καστελλόριζο

Σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Φλώρος θυμήθηκε τα «ξύλινα τείχη» των Αθηναίων απέναντι στους Πέρσες προειδοποιώντας για το «Θεόρατο Κύμα» που έρχεται.

Παράλληλα υπενθύμισε τον χαρακτηρισμό «Ριπές Ανέμου» που είχε κάνει ο ίδιος μετά την απόκτηση των γαλλικών μαχητικών Rafalle προσθέτοντας με νόημα ότι «ο σχεδιασμός προχωρά “Μεθ’ Ορμής Ακαθέκτου”» και ότι «τα καλύτερα έρχονται…» από τη συμμαχία Ελλάδας και Γαλλίας.

«Το Υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ αναδύθηκε επιβλητικά έξω από το λιμάνι της Μεγίστης στο Καστελόριζο, δημιουργώντας στους κατοίκους του ακριτικού νησιού μας την αίσθηση της απόλυτης ασφάλειας, «διευκολύνοντας» έστω και έτσι την αγωνιώδη προσπάθεια εκείνων που επιχειρούν να το εντοπίσουν» έγραψε ο Κωνσταντίνος Φλώρος αναρτώντας τις σχετικές φωτογραφίες.

«Τα Υποβρύχιά μας παραμένουν οι «Αθέατοι» Άοκνοι φρουροί του Αιγαίου, με τα περισκόπιά τους να παρακολουθούν τα πάντα!!!» πρόσθεσε ο κ. Φλώρος. 

Δείτε τα βίντεο: 





Πηγή

www.real.gr

Next Post