• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026, 4:42
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Συνάντηση Ζαχαράκη με τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
31 Μαρτίου 2025
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Η ομαλή ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς και η έγκαιρη προετοιμασία για την έναρξη της επόμενης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αποτέλεσε το κύριο θέμα της σύσκεψης που πραγματοποίησε χθες, Παρασκευή, η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, Γιάννη Κατσαρού με τους 13 περιφερειακούς διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, η υπουργός κατά τη συνάντηση μίλησε για τη σημασία της καλής συνεργασίας και επικοινωνίας για τον συντονισμό του εκπαιδευτικού έργου και διαβεβαίωσε τους 13 περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης ότι οι συναντήσεις τους θα είναι τακτικές.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, συζητήθηκαν μείζονα θέματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, όπως οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες επιλογής στελεχών, ενώ δόθηκε έμφαση από την υπουργό, στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, των στελεχών και των σχολικών μονάδων και ζήτησε την κατάθεση προτάσεων βελτίωσης και απλοποίησης της διαδικασίας με σκοπό τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Η Σοφία Ζαχαράκη, διαβεβαίωσε για τον καλύτερο προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς και όπως επεσήμαναν και οι περιφερειακοί διευθυντές, η έγκαιρη ολοκλήρωση των εγγραφών τόσο στην Α΄ Δημοτικού όσο και στα Γυμνάσια και Λύκεια, Γενικά και Επαγγελματικά, θα δώσει τη δυνατότητα πιο σωστής κατανομής του μαθητικού δυναμικού, ορθότερου υπολογισμού των αναγκών σε διδακτικό προσωπικό και καλύτερου προγραμματισμού της λειτουργίας των σχολείων.

Βασικές προτεραιότητες, όπως τις εξέθεσαν οι 13 περιφερειακούς διευθυντές , είναι η καθημερινή ζωή στα σχολεία, η εξασφάλιση των καλύτερων συνθηκών μάθησης για τους μαθητές, θέματα της ειδικής αγωγής και η λειτουργία των ΚΕΔΑΣΥ, καθώς και η παρακολούθηση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας μέσα από την καταγραφή των περιστατικών στην πλατφόρμα Stop-Bullying.

Συζητήθηκαν, επίσης, η έλλειψη νομικής υποστήριξης και η ανάγκη στελέχωσης των διευθύνσεων και περιφερειών με διοικητικό προσωπικό.

Τέλος, αναδείχθηκαν και τα ιδιαίτερα θέματα της κάθε περιφέρειας, όπως κτιριακά προβλήματα λόγω φυσικών καταστροφών καθώς και το πρόβλημα στέγης που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί ιδιαίτερα στις νησιωτικές ή τις τουριστικά αναπτυγμένες περιοχές.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Τρόμος στην Μινεσότα: Συνετρίβη αεροσκάφος σε κατοικημένη περιοχή

Next Post

Τουλάχιστον 11 νεκροί σε σύγκρουση επιβατικού βαν με νταλίκα

Next Post

Τουλάχιστον 11 νεκροί σε σύγκρουση επιβατικού βαν με νταλίκα

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.