Συνάντηση του Κασσελάκη με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες


 Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα έχει μια σειρά επαφών και την Τετάρτη (8/11).

Σημαντικές επαφές θα έχει στις Βρυξέλλες ο Στέφανος Κασσελάκης, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται, οικονομία, ανάπτυξη και το σκάνδαλο των υποκλοπών για το οποίο όπως λένε από την αξιωματική αντιπολίτευση η χώρα διασύρεται και βρίσκεται διεθνώς υπόλογη με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Στέφανος Κασσελάκης συναντάται απόψε (7/11) με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αύριο (8/11) θα έχει σειρά συναντήσεων με τον επίτροπο οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, τον πρόεδρο της επιτροπής πολιτικών ελευθεριών και εσωτερικών υποθέσεων LIBE του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, κ. Αγκιλάρ, τον πρόεδρο της ομάδας των πρασίνων lamberts και τους προέδρους της ευρωομάδας Αριστεράς στο ευρωκοινοβούλιο.

Επισημαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σκληρή κριτική για τη διάθεση των πόρων του ταμείου ανάκαμψης, δηλώνοντας ότι εξελίσσεται λόγω επιλογών της κυβέρνησης σε εργαλείο αναδιανομής προς όφελος των λίγων και ημετέρων. 

Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις συναντήσεις Κασσελλάκη με εκπροσώπους από τις τρεις προοδευτικές πολιτικές ομάδες του ευρωκοινοβουλίου σχολιάζουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανεπιβεβαιώνει το ρόλο του κόμματος ως ηγέτιδας δύναμης της ευρωπαϊκής Αριστεράς με γέφυρες προς τις προοδευτικές δυνάμεις. Και αυτός θα είναι και ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές να επαναφέρει στο προσκήνιο την πρόταση για μία μεγάλη Προοδευτική συμμαχία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που θα βάλει φρένο στην κυριαρχία των συντηρητικών δυνάμεων και θα προωθήσει τη δημοκρατική επανίδρυση της Ευρώπης.





Πηγή

www.real.gr

Next Post