Συνέδριο 3 Σεπτεμβρίου και εκλογή Προέδρου στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου


Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας, αφορά μικρή χρονική μετάθεση, δηλαδή διαρκές συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου αντί για το τέλος Αυγούστου και εκλογή Προέδρου στις αρχές Σεπτεμβρίου σε δύο γύρους, 10 και 16 Σεπτεμβρίου αντί για 3 και 10 του μήνα.

 Αυτό σημαίνει πως η νέα/νέος αρχηγός θα είναι αυτή/αυτός που θα εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σε ψηφοφορία μπαίνει και αυτή η πρόταση και άλλη μια που προβλέπει εκλογή Προέδρου μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές στο τέλος Νοεμβρίου και διαρκές συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου και έκτακτο στις 24 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα δύο είναι οι προτάσεις που τέθηκαν σε ψηφοφορία. Η πρώτη ήταν η (συμβιβαστική) πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας, που μετατοπίζει το χρονοδιάγραμμα κατά μία εβδομάδα αργότερα και προβλέπει: διαρκές συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου, πρώτο γύρο εκλογών στις 10/9 και δεύτερο γύρο στις 16/9. Με αυτό το χρονοδιάγραμμα ο νέος πρόεδρος θα παραστεί στην καθιερωμένη ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς στη ΔΕΘ στις 17 Σεπτεμβρίου.

Η δεύτερη πρόταση είναι να γίνει διαρκές συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου. Στις 24 Οκτωβρίου να πραγματοποιηθεί έκτακτο συνέδριο και στις 26 Νοεμβρίου να γίνει η εκλογή προέδρου. Στην πρόταση αυτή, υπάρχει η πληροφορία ότι προκρίνεται να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος.

Υπέρ τις πρότασης της ΠΓ τάχθηκαν 160 μέλη, 89 τάχθηκαν υπέρ της δεύτερης πρότασης, 2 ψήφισαν παρόν και 2 λευκό.

Σε ό,τι αφορά τους διαδόχους του Αλέξη Τσίπρα, την προεδρία διεκδικούν:  Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Στέφανος Τζουμάκας και  Νίκος Παππάς.





Πηγή

www.real.gr

Next Post