• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2026, 3:19
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Συναντήσεις Πιερρακάκη στον Λευκό Οίκο

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
24 Απριλίου 2025
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Συνάντηση με τον Michael Kratsios, διευθυντή του Office of Science and Technology Policy του Λευκού Οίκου (στη φωτογραφία), είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης στην Ουάσιγκτον.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η οικονομική πρόοδος της Ελλάδας, οι δυνατότητες προσέλκυσης αμερικανικών επενδύσεων, καθώς και οι διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η συζήτηση επανέφερε στο προσκήνιο την άριστη συνεργασία που είχε ξεκινήσει ήδη από το 2020 στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, όταν οι δύο πλευρές είχαν αναπτύξει έναν εποικοδομητικό διάλογο για την ενίσχυση των τεχνολογικών καινοτομιών.

Η συνάντηση επιβεβαίωσε τη βούληση και των δύο πλευρών να συνεχίσουν και να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους, με στόχο την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ, τόσο σε τεχνολογικό όσο και σε επενδυτικό επίπεδο.

Συνάντηση με τον Επικεφαλής του Γραφείου Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου

Η προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων μαζί με τη πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης με τον επικεφαλής του Γραφείου Επιστήμης και Τεχνολογογίας του Λευκού Οίκου Μάικλ Κράτσιο. Ο Έλληνας υπουργός βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για να συμμετέχει στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ.

«Το 2020, στο πλαίσιο των προηγούμενων χαρτοφυλακίων μας, είχαμε μια εξαιρετική επικοινωνία πάνω σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού. Θα συνεχίσουμε την πολύ καλή συνεργασία μας με στόχο την εμβάθυνση της διμερούς σχέσης της Ελλάδας με τις ΗΠΑ», σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης σε ανάρτηση του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.





Πηγή

www.real.gr

Previous Post

Αγωνία στην Κωνσταντινούπολη μετά τα 6,2 Ρίχτερ – Τι είπε στον realfm 97,8 ο Ευθύμης Λέκκας

Next Post

Δήμοq Πάργας: Ημερήσια σεμινάρια πρώτων βοηθειών σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Πρέβεζας

Next Post

Δήμοq Πάργας: Ημερήσια σεμινάρια πρώτων βοηθειών σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Πρέβεζας

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.