ΣΥΡΙΖΑ: Η μαφία αλωνίζει με καλάσνικοφ και ο Μητσοτάκης ασχολείται με την πανεπιστημιακή αστυνομία | ενότητες, πολιτική


Σε επίθεση στο μαλακό υπογάστριο της ΝΔ προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τις αλλεπάλληλες μαφιόζικες επιθέσεις του τελευταίου διαστήματος.

«Η μαφία αλωνίζει με καλάσνικοφ και ο Μητσοτάκης ασχολείται με την πανεπιστημιακή αστυνομία ενώ πετά εκτός ΑΕΙ 25.000 μαθητές”, τονίζουν συγκεκριμένα στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τις δύο ακόμα μαφιόζικες εκτελέσεις μέρα μεσημέρι σε 24 ώρες, μία στη Βάρη και μία στα Σεπόλια, τη στιγμή που κ. Μητσοτάκης, αφού αφήνει εκτός πανεπιστημιακής εκπαίδευσης το 1/3 των μαθητών που δίνουν πανελλαδικές (τουλάχιστον 25.000), ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ότι «προχωρά κανονικά η ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας» με την πρόσληψη 1.000 αστυνομικών για τα ΑΕΙ.

Κατά τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται το στρατηγικό πρόβλημα που έχει οδηγήσει στην παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και την πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικότητας, δηλαδή τα καλάσνικοφ να σφυρίζουν ανενόχλητα, την άρση του lockdown να έχει οδηγήσει σε έξαρση ένοπλων ληστειών και τη ΝΔ να ασχολείται με την καταστολή των νέων ακόμα και μέσα στα ΑΕΙ. 

Υποστηρίζουν, δε, ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι βαρύτατα εκτεθειμένος από όλα τα περιστατικά, από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του ως την εκτέλεση μπράβου στη Μεταμόρφωση πριν δέκα μέρες και από την μαφιόζικη δολοφονία, ένα χρόνο μετά την αποτυχημένη απόπειρα, επιχειρηματία στη Ζάκυνθο μέχρι τη χθεσινή δολοφονία στα Σεπόλια και την ενέδρα θανάτου του πυγμάχου στη Βάρη. “Δεν πρόκειται απλά για αποτυχία Χρυσοχοΐδη αλλά για αποτυχία Μητσοτάκη”, επιμένουν, ξεκαθαρίζοντας πως κανένας επικοινωνιακός χειρισμός ή αντιπερισπασμός δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες του ίδιου του Πρωθυπουργικού γραφείου.

Όπως επισημαίνουν, από την πρώτη μέρα έχει προσανατολίσει την ΕΛ.ΑΣ τόσο στρατηγικά όσο και υπηρεσιακά (χιλιάδες προσλήψεις για σώματα καταστολής σε αντίθεση με υποστελέχωση Υπηρεσιών για βαριά εγκληματικότητα) στην καταστολή: Από τις διαδηλώσεις μέχρι τις πλατείες και τα πανεπιστήμια.

Επικρίνουν, δε, το υπουργείο προστασίας του Πολίτη για την έξαρση της βαριάς εγκληματικότητας για την  απροθυμία να αντιμετωπίσει κυκλώματα επίορκων στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. Για την ακρίβεια, μέσα σε δύο χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη έχουμε 14 ενέδρες θανάτου, 4 μόλις τον τελευταίο μήνα, με ξεκαθαρίσματα λογαριασμών νονών της νύχτας ακόμη και σε βάρος δημοσιογράφων και ούτε ένας δράστης δεν έχει συλληφθεί για να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

“Το προεκλογικό δόγμα «νόμος και τάξη» έδωσε τη θέση του στην ανομία και την ανασφάλεια των πολιτών”, υποστηρίζουν από την Κουμουνδούρου, επικρίνοντας σκωπτικά την κυβέρνηση ότι οι μόνοι που νοιώθουν ασφάλεια είναι οι μαφιόζοι που μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν ανενόχλητοι και ο προφυλακισμένος Φουρθιώτης, που πλέον μπορεί να μην τον φυλάνε 14 αστυνομικοί, αλλά βλέπει το ένα μετά το άλλο τα αιτήματά του να υλοποιούνται από την κυβέρνηση – που συνεχίζει να αποθεώνει για λόγους και σχέσεις που κρατούνται κρυφές – ακόμα και μέσα στον Κορυδαλλό.





Πηγή

www.real.gr

Next Post