ADVERTISEMENT

ΣΥΡΙΖΑ: «Ντόμινο» εξελίξεων στην Κουμουνδούρου


Εξελίξεις πυρoδότησε στον ΣΥΡΙΖΑ η κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα. 

Κορυφώνονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την παρέμβαση-βόμβα του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τη χθεσινή φράση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη«βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του κόμματος.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποφασιστεί ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα διεκδικήσει την προεδρία απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και το πότε θα διεξαχθούν οι τετραπλές εκλογές που προκύρηξε ο πρόεδρος του κόμματος και που αφορούν σε εκλογή νομαρχιακών επιτροπών και Κεντρικής Επιτροπής.

Πιθανοί υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Η αυριανή μέρα θα δώσει εικόνα και κατεύθυνση για το πού πηγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το θέμα των υποψηφιοτήτων. Ο Διονύσης Τεμπονέρας απάντησε από το βήμα του συνεδρίου στην φράση Κασσελάκη «φέρτε μου αντίπαλο» λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν αντίπαλοι, υπάρχουν σύντροφοι». Δήλωσε υπέρμαχος της ενότητας λέγοντας πως «αν χρειαστεί για να προχωρήσει αυτή η υπόθεση να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε», χωρίς να ανακοινώσει καμία υποψηφιότητα από το βήμα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Διονύσης Τεμπονέρας είχε συνάντηση με την Όλγα Γεροβασίλη και ίδια είχε επικοινωνία και με τον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.  Όλα δείχνουν ότι η κα Γεροβασίλη μπορεί να είναι υποψήφια αλλά αναμένονται ανακοινώσεις. Η αντιπρόεδρος της Βουλής συνομιλεί με τα κορυφαία στελέχη και βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Όλγα Γεροβασίλη φαίνεται ότι θα συγκεντρώσει την υποστήριξη ενός μεγάλου κομματιού παραδοσιακών στελεχών της Κουμουνδούρου.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, δεν έχει αφήσει να εννοηθεί από τις τοποθετήσεις του ότι πρόκειται να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς δεν θα είναι υποψήφιος, τονίζοντας την ανάγκη για ενότητα και ηρεμία.

Η ημερομηνία της κάλπης

Δεύτερο ζητούμενο συνιστά και η ημερομηνία της κάλπης. Ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε τετραπλή κάλπη σε δύο εβδομάδες από τώρα, για νομαρχιακές οργανώσεις μελών, Κεντρική Επιτροπή και εκλογή προέδρου. Σε αντίθεση με τα στελέχη τα οποία θα βρεθούν απέναντι στην υποψηφιότητα Κασσελάκη, η πλευρά του προέδρου εκτιμά ότι η κάλπη πρέπει να στηθεί το σύντομότερο καθώς δεν είναι δυνατόν, όπως λένε, δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ να ασχολείται με το εσωκομματικό τοπίο και να μην έχει ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Το «ενωτικό πανό» που…δίχασε

Από τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου δεν έλειψαν και τα…απρόοπτα. 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Διονύση Τεμπονέρα, σύνδερος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον πλησίασε και ύψωσε πανό, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναγραφόταν «ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος, ποτέ νικημένος, όλοι ενωμένοι».

Ο Στέφανος Κασσελάκης το απόγευμα της Παρασκευής, ανέβηκε στις κερκίδες και συνάντησε τον συγκεκριμένο σύνεδρο βγάζοντας μάλιστα και φωτογραφίες μαζί του. 





Πηγή

www.real.gr

Next Post