ΣΥΡΙΖΑ: Ο κατήφορος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και φιλικών της ΜΜΕ αναγνωρίζεται πλέον διεθνώς ότι πλήττει τη Δημοκρατία στην Ελλάδα | ενότητες, πολιτική


«Την ημέρα που διεθνείς οργανώσεις για την ελευθερία του Τύπου περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα την πληγή για την ελευθεροτυπία που ακούει στο όνομα ‘Κυριάκος Μητσοτάκης’, η Νέα Δημοκρατία μας λέει πως θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι που οι πολίτες έχουν ακόμα πρόσβαση σε ΜΜΕ της επιλογής τους», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη ΝΔ.

«Όμως», τονίζει, «δεν υπάρχει κανένα σχόλιο για τα συμπεράσματα της έκθεσης των διεθνών οργανώσεων. Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο που η Ελλάδα μπαίνει στον κατάλογο των χωρών που η Δημοκρατία υποφέρει, ούτε για τις ευθείες διώξεις ακόμα και κατά ουδέτερων δημοσιογράφων, ούτε για την πλήρη έκθεση των δημοσιογράφων κατά την κάλυψη διαδηλώσεων σε ακροδεξιές επιθέσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι επίσης δεν υπάρχει «κανένα σχόλιο ούτε για τα ορμπανικά τηλεφωνήματα που γίνονται από το Μαξίμου σε ξένα Μέσα προκειμένου να συκοφαντήσουν τους ανταποκριτές τους». «Τουλάχιστον η διοίκηση της ΕΡΤ, που υπάγεται απ’ ευθείας στον κ. Μητσοτάκη, δεν θα είχε τέτοιες οχλήσεις από τη Μόσχα για τον ανταποκριτή της από την Κυψέλη», σχολιάζει.

Καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ο κατήφορος πλέον της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των φιλικών της ΜΜΕ αναγνωρίζεται πλέον διεθνώς ότι πλήττουν την ίδια τη Δημοκρατία στην Ελλάδα. Κι αυτό πραγματικά δεν έχει κανένα προηγούμενο».





Πηγή

www.real.gr

Next Post