ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η ρήτρα αναπροσαρμογής έχει την υπογραφή Μητσοτάκη και εφαρμόστηκε από τη ΔΕΗ τον Αύγουστο του 2021 | ενότητες, πολιτική


«Η ρήτρα αναπροσαρμογής εφαρμόστηκε από τη ΔΕΗ τον Αύγουστο του 2021, ενώ την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ 2015-19 το ρεύμα δεν αυξήθηκε ούτε κατά ένα ευρώ αλλά μειώθηκε μεσοσταθμικά κατά 12%», αναφέρει σε απάντησή του στην ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος (ΥΠΕΝ), ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

Συνεχίζοντας και αναφερόμενος πάντα στην ανακοίνωση του υπουργείου (το οποίο κατηγορούσε τον Αλέξη Τσίπρα για ψέματα και λαϊκισμό), ο κ. Φάμελλος αναφέρει: « Εφόσον στην ανακοίνωσή του αναφέρεται σε ψέματα και λαϊκισμό, ρωτάμε: είναι για το ΥΠΕΝ ψέμα και λαϊκισμός η προσφυγή της συντονιστικής επιτροπής της ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής; Είναι ψέμα και λαϊκισμός η συλλογική αγωγή της ΕΚΠΟΙΖΩ (Ένωση Καταναλωτών – Ποιότητα Ζωής) κατά των παρόχων που εκδικάζεται στις 15 Μαΐου; Η αδυναμία των καταναλωτών να πληρώσουν τους χωρίς προηγούμενο φουσκωμένους λογαριασμούς δεν είναι λαϊκισμός. Λαϊκισμός είναι το ‘δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα, ούτε του δωρεάν’ όπως προκλητικά δήλωσε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου».

Καταλήγοντας ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει: «Είναι προκλητικό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί ακόμα και σήμερα να δικαιολογήσει την απροθυμία της να παρέμβει στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας για να σταματήσει την αισχροκέρδεια. Είναι καθήκον της να προχωρήσει εδώ και τώρα σε μέτρα μείωσης των τιμών και στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων που έχει οδηγήσει σε απόγνωση. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να πληρώνει άλλο τον λογαριασμό Μητσοτάκη».





Πηγή

www.real.gr

Next Post