Τα νέα δεδομένα στο ΚΙΝΑΛ μετά την υποψηφιότητα Παπανδρέου – Τι θα κάνουν οι έξι συνυποψήφιοι | ενότητες, πολιτική


«Μουδιασμένους» βρίσκει πολλούς στο Κίνημα Αλλαγής, η επόμενη μέρα της ανακοίνωσης Παπανδρέου ότι θα είναι και εκείνος υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

Όχι γιατί δεν το περίμεναν. Η υποψηφιότητα, στην πραγματικότητα, είχε προαναγγελθεί. Τους βρίσκει μουδιασμένους, γιατί αλλάζουν επισήμως πια τα δεδομένα και θα πρέπει άμεσα να σταθμίσουν τη νέα κατάσταση. 

Αυτούς που επηρεάζει πρώτα από όλους η ‘κάθοδος’ Παπανδρέου στην κούρσα, είναι οι υπόλοιποι έξι υποψήφιοι. Είναι σαφές πως η ‘πίτα’ θα πρέπει να ξαναμοιραστεί και το ξέρουν άπαντες.

Ήδη, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, που χθες κατέθεσε 6837 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς του, θεωρείται βέβαιο ότι θα βγει άμεσα από την κούρσα. Το είχε αφήσει ο ίδιος να εννοηθεί μπροστά στο ενδεχόμενο ακόμα της υποψηφιότητας Παπανδρέου, ενώ για αργότερα σήμερα το πρωί έχει προγραμματίσει σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες προκειμένου να καταλήξουν στο τι θα πρέπει να κάνει. Θεωρείται πάντως πολύ πιθανό να αποσύρει την υποψηφιότητά του, ακόμα και μέσα στην ημέρα, πριν λήξει η διορία για την υποβολή υποψηφιοτήτων και την κατάθεση υπογραφών, στις έξι το απόγευμα. 

Αντιθέτως, Νίκος Ανδρουλάκης και Ανδρέας Λοβέρδος δεν σκέφτονται καν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θα μείνουν στην κούρσα μέχρι τέλους, διεκδικώντας την ηγεσία του κόμματος, με διαφορετικό αφήγημα ο καθένας. Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι μένουν ανεπηρέαστοι από την υποψηφιότητα Παπανδρέου. Είναι αμφότεροι αρκετά έμπειροι για να γνωρίζουν και τη δυναμική και την εμπειρία του Γιώργου Παπανδρέου, πράγμα που θα τους οδηγήσει άμεσα σε αναπροσαρμογή της στρατηγικής τους. Δεν είναι λίγοι στο Κίνημα Αλλαγής, αυτοί που μιλούν ήδη για μία προεκλογική περίοδο που θα κυλήσει σε ρυθμούς ‘σκληρού ροκ’. «Τώρα τελειώνουν οι ευγένειες και αρχίζουν οι μάχες», έλεγε χθες παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με γνώση των εσωτερικών συσχετισμών στο κόμμα. 

  Μεγάλο ερώτημα παραμένει τι θα κάνουν οι άλλοι τρεις υποψήφιοι. Ο Χάρης Καστανίδης, παρά την στενή πολιτική του φιλία με τον Γιώργο Παπανδρέου, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι θα μείνει στην κούρσα μέχρι τέλους. Και δεν είναι λίγοι όσοι τον πιστεύουν, αφού έχει ήδη δώσει μεγάλο αγώνα για να μπει στην μάχη, ξεπερνώντας ακόμα και λογικές αποκλεισμού της υποψηφιότητάς του σε πρώτη φάση. Ιδιαίτερα πολλές πιέσεις, αναμένεται να δεχθεί ο Παύλος Γερουλάνος, που επίσης ανήκει στην ίδια πολιτική ‘οικογένεια’ με τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ υπήρξε κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησής του και στενός του συνεργάτης. Μέχρι αυτή την ώρα πάντως, δηλώνει αμετακίνητος από την αρχική του απόφαση να είναι υποψήφιος.

   Το ίδιο επιμένει ότι θα κάνει και ο Παύλος Χρηστίδης, που εκφράζει άλλωστε μία διαφορετική γενιά και υπηρετεί ένα τελείως διαφορετικό όραμα από όλους τους συνυποψήφιους. Σύνθημά του είναι το “restart” της παράταξης και σε συνομιλητές του μέχρι αργά χθες το βράδυ, πολύ μετά την ανακοίνωση υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου, επέμενε ότι δεν  λοξοστρατεί από την αρχική του απόφαση. 

Στην πράξη πάντως, μέλλουν πολλά να γίνουν, καθώς οι πιέσεις θα είναι πολλές και τα διλήμματα που θα τεθούν τις επόμενες μέρες, αμείλικτα.





Πηγή

www.real.gr

Next Post