Το δικαίωμα στη στέγη έγινε πολυτέλεια


Περιορισμό Golden Visa και Αirbnb ζητά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Τη λήψη άμεσων περιοριστικών μέτρων για τη Golden Visa και βραχυχρόνιας μίσθωσης ως σημαντικών παραγόντων που συμβάλουν στη στεγαστική κρίση ζήτησε από τη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησής του προς τον πρωθυπουργό. “Η Golden Visa σήμερα οδηγεί στον αφελληνισμό ολόκληρων περιοχών. Σκεφθείτε πόσοι φοιτητές δυσκολεύονται να βρουν σπίτι.   Κάνουν μηχανογραφικά όχι βάσει των φιλοδοξιών τους αλλά βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων των οικογενειών τους  Η πατρίδα βρίσκεται σε πρωτοφανή στεγαστική κρίση. Γίνεται πολυτέλεια το δικαίωμα στη στέγη” είπε χαρακτηριστικά. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε τη δική του πρόταση για δημόσιες κατοικίες οι οποίες θα ενοικιάζονται σε ανθρώπους που δυσκολεύονται να βρουν στέγη. Έκανε δε εκτενή αναφορά και σε κλειστές ιδιωτικές κατοικίες με κίνητρα φορολογικά, κίνητρα ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης ώστε να ανοίξουν χιλιάδες σπίτια. “Δεν είναι δυνατόν ολόκληρες περιοχές να ερημώνουν από μόνιμους κατοίκους. 

Οι κάτοικοι αντιδρούν γιατί καταλαβαίνουν ότι η πόλη τους δεν είναι φιλική. Να υπάρξει ρητή απαγόρευση για ακίνητα που έχουν αγοραστεί με Golden Visa να διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση. Είτε θα τα χρησιμοποιούν για ιδιοκατοίκηση είτε για μακροχρόνια μίσθωση. Να πάψει η Golden Visa νa είναι μπίζνα σε βάρος των νεότερων  γενεών” είπε φέρνοντας ως παράδειγμα χώρες οι οποίες διέκοψαν προγράμματα Golden Visa.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε η Golden Visa να αλλάξει κατεύθυνση και να δίνεται μόνο σε όσους χρηματοδοτούν προγράμματα έρευνας στην Ελλάδα.





Πηγή

www.real.gr

Next Post