Το συγκινητικό «αντίο» Χαρδαλιά στην Πολιτική Προστασία: «Αφήνω πίσω ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μου» – Βίντεο | ενότητες, πολιτική


Έντονη ήταν η συγκίνηση του Νίκου Χαρδαλιά στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στο νεοσύστατο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ιδιαίτερα συγκινημένος και συναισθηματικά φορτισμένος ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και πρώην υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επισήμανε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στο νεοσύστατο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ότι παρά την αποχώρησή του αφήνει πίσω του ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς του.

«Αποχωρώντας αφήνω πίσω ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μου, μιας καρδιάς που ποτέ δεν λύγισε, ποτέ δεν κιότεψε, ποτέ δεν τρόμαξε μπροστά σε φλόγες, πρωτόγνωρες κρίσεις, μοναδικούς κινδύνους, απειλές και ξενύχτια. Μπροστά σε όλα όσα αντιμετώπισε η χώρα μας αυτές τις 784 μέρες της θητείας μου, έχοντας κάνει ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να δικαιώσω την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και όσων συνέβαλαν σε αυτό το ταξίδι, ευθύνης, καθήκοντος για τη χώρα και για τις επόμενες γενιές», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Αφήνω πίσω αυτό που πραγματικά αγάπησα, υπηρέτησα και αφοσιώθηκα. Είμαι έτοιμος να αναλάβω τις νέες προκλήσεις τα νέα μου καθήκοντα με το ίδιο σθένος και αυταπάρνηση σε ένα εξίσου νευραλγικό πόστο για την πατρίδα μας, υπηρετώντας τις αρχές, τις αξίες και κυρίως τις νέες προκλήσεις στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.Είμαι χαρούμενος περήφανος και είμαι εδώ δίπλα σας για να σας διαβεβαιώσω ότι σαν ενεργός πολίτης αλλά και σαν εθελοντής θα βρίσκομαι δίπλα στην προσπάθειά σας. Αποχαιρετώ την Πολιτική Προστασία, αποχωρώ και σας παραδίδω 784 μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, τον Φάρο, τον Άτλαντα, τον Προμηθέα μια υπερσύγχρονη δομή, μια νέα πολιτική Προστασία με εξασφαλισμένους πόρους, εργαλεία και υποδομές. Σας παραδίδω μια σύγχρονη δομή. Ο σκοπός ήταν είναι και παραμένει ο άνθρωπος, η πατρίδα μας οι επόμενες γενιές, τα παιδιά μας. Εύχομαι μια θητεία χωρίς ανθρώπινες απώλειες, καμένους οικισμούς, με λιγότερα κατεστραμμένα σπίτια και λιγότερα καμένα στρέμματα. Σας εύχομαι δύναμη αλλά κυρίως τύχη. Θα είμαι δίπλα σας. Σας αποχαιρετώ με ένα δικό μας μήνυμα και όρκο, με τα λόγια του εθνικού μας ποιητή “ Πάντα ανοιχτά, πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μου”. Αντίο», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Δείτε το βίντεο: 





Πηγή

www.real.gr

Next Post