ΥΠΑΙΘ: Για «ψηφοθηρία και λαϊκισμό» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με ανακοίνωσή του για τον αριθμό εισακτέων στα Πανεπιστήμια | ενότητες, πολιτική


Για “λαϊκισμό και ανακολουθίες” κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ το Υπουργείο Παιδείας σε δελτίο Τύπου.

Συγκεκριμένα απαντά σε ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ (Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου) Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ για το έτος 2021-2022. 

Το υπουργείο υποστηρίζει, πως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «μιλούν χωρίς κανένα στοιχείο», ενώ διαφορετικά στελέχη δίνουν άλλους αριθμούς για υποψηφίους που θα μείνουν εκτός της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επίσης αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται κατά της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αδιαφορώντας για «κάθε ακαδημαϊκό κριτήριο, που συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για επιτυχή φοίτηση και αποφοίτηση».

Συνεχίζει λέγοντας πως για «ψηφοθηρικούς λόγους», εξακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να «πρεσβεύει το δόγμα «κάθε πόλη και Πανεπιστήμιο, κάθε χωριό και Τμήμα».

Περιγράφει, μεταξύ άλλων, το υπουργείο, ότι «επί διακυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ ιδρύθηκαν ή πανεπιστημιοποιήθηκαν άκριτα πάνω από 100 τμήματα, χωρίς ουσιαστικές μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς μέριμνα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, χωρίς πρόνοια για την αντιστοίχιση προγραμμάτων σπουδών, για τους ίδιους τους φοιτητές, για το μέλλον των Ιδρυμάτων».





Πηγή

www.real.gr

Next Post