• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 21 Μαΐου 2026, 23:28
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Φάμελλος από Κοζάνη: «Είμαστε δεσμευμένοι να είμαστε η φωνή της δικαιοσύνης και της κοινωνίας στην υπόθεση των Τεμπών»

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
16 Μαΐου 2025
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


«Το δυστύχημα των Τεμπών έχει αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία κι ως ΣΥΡΙΖΑ είμαστε υποχρεωμένοι και δεσμευμένοι να είμαστε η φωνή της δικαιοσύνης και της κοινωνίας μέσα στη Βουλή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, αναφερόμενος στη συζήτηση με τη Νέα Αριστερά για την στάση που θα κρατήσουν τα δύο κόμματα στα ζητήματα της Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη.

Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι «θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές αυτής της σκοτεινής και τραγικής υπόθεσης και να αποδοθεί δικαιοσύνη όσο ψηλά κι αν βρίσκονται οι υπεύθυνοι», προσθέτοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης κάνει τα πάντα για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια αλλά εμείς θα κάνουμε τα πάντα να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη».

Αναφερόμενος στην εξαγγελία του προέδρου της ΔΕΗ Γ. Στάση για δημιουργία εργοστασίου όπου θα καίγονται τα απορρίμματα της δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου δήλωσε ότι «στο πρότζεκτ που έχει ανακοινωθεί δεν υπάρχει ούτε ένας στόχος της Ευρώπης που να υλοποιείται μέσω αυτού του σχεδίου». Υπογράμμισε ότι «σε όλη την αλυσίδα διαχείρισης της καύσης των απορριμμάτων η κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει τα σύμμεικτα απορρίμματα, ενώ την ίδια στιγμή η αποτέφρωση των απορριμμάτων είναι έξω από τη στρατηγική της ΕΕ και δε χρηματοδοτείται». Κατέληξε λέγοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει στην δυτική Μακεδονία μονάδα καύσης απορριμμάτων».

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε και στα ζητήματα που σχετίζονται με την δίκαιη Μετάβαση και την πορεία της απολιγνιτοποίησης στη Δυτική Μακεδονία περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση και κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου αφού όπως είπε «δεν έχουν έρθει μέχρι στιγμής στην περιοχή τα χρήματα του πακέτου των 7,5 δισ. ευρώ». Τόνισε ότι «η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο με την ανεργία να ‘ναι στα ύψη και το δημογραφικό να είναι σκαρφαλωμένο σε διψήφια νούμερα, ενώ η καθίζηση των επενδύσεων δημιουργεί ασφυκτική κατάσταση στους νέους που φεύγουν από την περιοχή». Προέβλεψε ότι το επόμενο διάστημα στην περιοχή «θα υπάρξουν περί τους 20000 άνεργοι». Χαρακτήρισε ως «αδιανόητο» το κλείσιμο της Νέας μονάδας Πτολεμαΐδας 5 προκειμένου να γίνει μονάδα ΦΑ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι «με τις επιλογές που κάνουν στα ζητήματα των Τηλεθερμάνσεων της περιοχής θα υποχρεώσουν τους πολίτες να πληρώνουν υψηλά κόστη».

Κατέληξε λέγοντας ότι «η Δυτική Μακεδονία χρειάζεται δημόσιες πολιτικές για να επιβιώσει» και «η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί αν διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην επιβίωση και διώξουμε την κυβέρνηση».

Το βράδυ ο κ. Φάμελος θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του κόμματός του στην Πτολεμαΐδα.





Πηγή

www.real.gr

Previous Post

Οδηγός Uber απείλησε με όπλο επιβάτη όταν της είπε πού να στρίψει

Next Post

Νεκροί δύο ορειβάτες στο Έβερεστ

Next Post

Νεκροί δύο ορειβάτες στο Έβερεστ

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.