• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 16 Απριλίου 2026, 19:40
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Χαρίτσης στον Realfm 97,8 για Τέμπη: Έχουμε μια καραμπινάτη περίπτωση συγκάλυψης σε πολιτικό και σε επιχειρησιακό επίπεδο

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
21 Φεβρουαρίου 2025
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


«Βρισκόμαστε σε ένα οριακό σημείο, σε μια οριακή στιγμή τόσο ως προς τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών αλλά και σε σχέση με το πού βρισκόμαστε ως προς την κρίση εμπιστοσύνης της κοινωνίας, των πολιτών προς τους θεσμούς, προς την Πολιτεία, προς το κράτος και βεβαίως πρωτίστως προς την κυβέρνηση» τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου, Κάτια Μακρή και Αντώνη Δελλατόλα.

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς πρόσθεσε ότι «και εδώ νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι έχουμε μια πολύ βαθιά κρίση, η οποία πλέον ξεκινάει από το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης και το σύστημα εξουσίας που τον στηρίζει, θεωρείται από τους πολίτες ικανό για τα πάντα, ώστε να μείνει στην εξουσία. Και αυτό δεν συμβαίνει τώρα. Έχει ξεκινήσει από την υπόθεση των υποκλοπών, το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει ζήσει η χώρα εδώ και 10ετίες. Αν σκεφτούμε ότι συγκαλύφθηκε αυτό το σκάνδαλο παρακολούθησης της ηγεσίας του στρατεύματος, δημοσιογράφων, πολιτικών αρχηγών, υπουργών της κυβέρνησης, αν σκεφτούμε ότι στην υπόθεση των Τεμπών ο κ. Μητσοτάκης έβγαινε τις πρώτες ημέρες και προεξοφλούσε τη δικαστική διερεύνηση του τραγικού δυστυχήματος, όλα αυτά διαμορφώνουν στην κοινωνία μία εικόνα ότι η εξουσία για να παραμείνει στην εξουσία θα κάνει τα πάντα. Για αυτό πιστεύω ότι είναι και η χειρότερη παρακαταθήκη που θα αφήσει πίσω του ο κ. Μητσοτάκης όταν εγκαταλείψει την εξουσία».

Ο κ. Χαρίτσης υποστήριξε όσον αφορά στα Τέμπη ότι «η συγκάλυψη αφορά και σε όλες τις ενέργειες που έγιναν στο μεσοδιάστημα. Ζήσαμε στη Βουλή μια Εξεταστική που ήταν μία Εξεταστική όχι απλώς μια κακή στιγμή αλλά μια ντροπιαστική στιγμή για τη Βουλή. Ήταν μια Εξεταστική όπου δεν κλήθηκαν οι πιο ουσιώδεις μάρτυρες. Όλο αυτό διαμορφώνει ένα πλαίσιο συγκάλυψης και ο πρόεδρος τότε της Βουλής επιβραβεύτηκε από τον κ. Μητσοτάκη και εκλέχθηκε μόνο με τις ψήφους της ΝΔ και κάποιων ακροδεξιών στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Μιλάμε για συγκάλυψη βάσει των πεπραγμένων της κυβέρνησης και γιατί πλέον κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι τις πρώτες ημέρες έγινε μπάζωμα στον τόπο του εγκλήματος.  Εγώ πολιτικά ερμηνεύω τα γεγονότα και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και  λέω ότι έχουμε μια καραμπινάτη περίπτωση συγκάλυψης και σε πολιτικό και σε επιχειρησιακό επίπεδο. Όταν οι ίδιοι οι πυροσβέστες λένε ότι τους έδιωξαν από τον τόπο του δυστυχήματος για να αναλάβει η Αστυνομία, όταν έχουμε τον ανακριτή με μια σειρά από παραλείψεις, όταν έχουμε την Εξεταστική, όταν ο πρωθυπουργός 4 φορές τις τελευταίες ημέρες έχει αλλάξει γραμμή, όλο αυτό δεν διαμορφώνει μια τεράστια κρίση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης της κυβέρνησης προς την κοινωνία;».

Σε ερώτηση για το τι και ποιους συγκαλύπτουν, ο κ. Χαρίτσης απάντησε ότι «δεν ξέρω τι συγκαλύπτουν, αυτό θα το βρει η Δικαιοσύνη. Συγκαλύπτουν τις ευθύνες, οι οποίες υπάρχουν και στην ίδια την κυβέρνηση. Συγκαλύπτουν ευθύνες για το πώς έγινε αυτό το τραγικό δυστύχημα, συγκαλύπτουν ευθύνες που αφορούν και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και κυβερνητικά στελέχη. Πρέπει η Δικαιοσύνη να βρει τις ευθύνες όλων. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες όπου και αν υπάρχουν. Εγώ αυτό που λέω είναι ότι και η Δικαιοσύνη κρίνεται για τις αποφάσεις και τις παραλείψεις της».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «αυτό που με θορυβεί περισσότερο είναι ότι υπάρχει μια τεράστια κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς. Ποιος μίλησε όμως για τον κίνδυνο «ζούγκλας»; Ο κ. Μητσοτάκης δεν το έκανε στη συνέντευξή του; Ποια είναι η ζούγκλα; Δεν είναι το σκάνδαλο των υποκλοπών ή τώρα με τα Τέμπη; Εδώ έχουμε και μια κοινωνία που αποδεικνύει ότι είναι ζωντανή και που στις 28/2 θα βγει ειρηνικά στους δρόμους σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπως το έπραξε και την προηγούμενη φορά. Ο κόσμος λέει «ως εδώ». Η δικαιοσύνη και η αλήθεια είναι ο μόνος τρόπος για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Να αποδοθεί Δικαιοσύνη και να βρεθεί η αλήθεια. Την κυβέρνηση το μόνο που την ενδιαφέρει είναι πώς με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος θα παραμείνει στην εξουσία. Αυτή η κυβέρνηση είναι υπόλογη απέναντι στην κοινωνία για την κρίση στους Θεσμούς και είναι μια κυβέρνηση που πρέπει να φύγει».

Ακούστε το ηχητικό:

https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2025/02/2025-02-19-Αλέξης-Χαρίτσης-Χατζηνικολάου-Μακρή-Δελλατόλας.mp3

 

 





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Γάζα: Η Χαμάς παραδίδει τις σορούς 4 Ισραηλινών ομήρων

Next Post

Αυτή είναι η πρόταση Γαλλίας – Βρετανίας για την ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη στην Ουκρανία

Next Post

Αυτή είναι η πρόταση Γαλλίας - Βρετανίας για την ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη στην Ουκρανία

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.