Χαρακόπουλος: Εκπτώσεις εισιτηρίων για συνταξιούχους, ανέργους και τρίτεκνους | ενότητες, πολιτική


«Έκτακτη ενίσχυση ΚΤΕΛ λόγω πανδημίας και αύξησης τιμής πετρελαίου».

Η επέκταση του μειωμένου εισιτηρίου για συνταξιούχους και ανέργους και στην περιφέρεια, όπως ισχύει στις αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ήταν από τα ζητήματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπεραστικών ΚΤΕΛ κ. Σοφοκλή Φάτσιο, τον πρόεδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών ΚΤΕΛ και πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, κ. Μιχάλη Σακελλαρίου, και τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας και πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης, κ. Αριστείδη Οφίδη, στη Βουλή. 

Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των υπεραστικών και αστικών λεωφορείων ανέπτυξαν τις συνέπειες που επιφέρουν στη λειτουργία των ΚΤΕΛ τα μέτρα για την πανδημία και η αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Γι’ αυτό και ζήτησαν να χορηγηθεί έκτακτη ενίσχυση στις εταιρείες ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ-ΑΕ, όπως συνέβη σε αντίστοιχες περιπτώσεις ανωτέρας βίας στο παρελθόν. 

Ο Θεσσαλός πολιτικός αναγνώρισε την ανάγκη λήψης μέτρων ενίσχυσης των χερσαίων επιβατικών μεταφορών και προς τούτο, ήδη, έθεσε το ζήτημα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θοδωρή Σκυλακάκη. 

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε διεξοδικά στο ζήτημα της έκπτωσης εισιτηρίων στις μετακινήσεις συνταξιούχων, ανέργων, αλλά και τριτέκνων -όπως ισχύει για τους πολύτεκνους- που του ετέθη από τον Σύλλογο Τριτέκνων Ν. Λάρισας σε πρόσφατη συνεργασία που είχαν.

Ο κυβερνητικός βουλευτής σημείωσε ότι στο πλαίσιο της ισονομίας και ισοπολιτείας θα πρέπει να επεκταθεί και στην επαρχία το μειωμένο εισιτήριο για συνταξιούχους και ανέργους, που εφαρμόζεται στις αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, που διατηρούν τον δημόσιο χαρακτήρα. 

Οι εκπρόσωποι των ΚΤΕΛ ενημέρωσαν τον Μάξιμο Χαρακόπουλο για τη διάθεσή τους να επεκτείνουν την έκπτωση, αρκεί να υπάρξει κάποια αντιστάθμιση, από πλευράς της πολιτείας, των απωλειών που θα έχουν από την καθιέρωση μειωμένου εισιτηρίου σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες.





Πηγή

www.real.gr

Next Post